Apple και Samsung κατέχουν το 99% του συνολικού κέρδους στην αγορά των smartphones!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση της Asymco για την αγορά των smartphones, με πραγματικά νούμερα, απέδειξε ότι Apple (73%) και Samsung (26%) κατέχουν μαζί το 99% του συνολικού κέρδους από την εν λόγω αγορά, με την HTC να κατέχει το υπόλοιπο...1%.

Profit Mobile Market

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές συσκευών υψηλών προδιαγραφών (όπως οι LG, Nokia, Motorola, Sony, RIM), όχι μόνο δεν ανταγωνίζονται τους δύο κολοσσούς, αλλά η ενασχόληση τους με τα smartphones είναι σταθερά ζημιογόνα για τις εταιρίες, παρά το γεγονός ότι το συνολικό κέρδος της αγοράς τριπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία δύο χρόνια (από $5.3 δισ. σε $14.4 δισ.).

Σύμφωνα με την Asymco, η επιτυχία της Apple δεν οφείλεται στο γεγονός ότι "είναι κατεστημένο", αλλά στο λανσάρισμα μιας αντικειμενικά και αποδεδειγμένα αξιόλογης συσκευής που υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των μεγαλύτερων παρόχων κινητής τηλεφωνίας (ο λόγος απλός: ο τζίρος από τις υπηρεσίες data αγγίζει πλέον το $1 τρισεκατομμύριο!), κάτι που δεν έχουν καταφέρει όλες οι εταιρίες με τις high-end συσκευές τους.

Profit Mobile Market Total

Επομένως, το αρνητικό πρόσημο θα πρέπει να θορυβήσει τους υπόλοιπους κατασκευαστές και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί η μάχη τα επόμενα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην αγορά των low-end smartphones έχουν στενέψει επικίνδυνα τα πράγματα για παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου...

[via Asymco]

Loading