Apple Car: Στον «πάγο» οι συζητήσεις μεταξύ Apple και Hyundai

Η έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με το Apple Car δημιούργησε την εντύπωση ότι το ενδεχόμενο να επενδύσει η Apple στην Kia Motors για την κατασκευή του είναι αρκετά πιθανό. Μάλιστα, ακούστηκε πολύ έντονα πως η συμφωνία θα υπογραφεί στις 17 Φεβρουαρίου 2021 και αναφέρθηκε το ενδιαφέρον της Apple να “χτίσει” επάνω στο σύστημα E-GMP της Hyundai για να ετοιμάσει το δικό της αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα χωρίς οδηγό.

Όλα αυτά ακούγονται πολύ ωραία, αλλά η πραγματικότητα είναι μάλλον αρκετά διαφορετική. Σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg, οι όποιες συζητήσεις μεταξύ Apple και Kia Motors / Hyundai έχουν παγώσει επ’ αόριστον εδώ και αρκετές ημέρες. Ως λόγο αναφέρουν τη δυσαρέσκεια της Apple για το γεγονός ότι η Hyundai επιβεβαίωσε πριν από μερικές εβδομάδες πως συνομιλεί μαζί της για το ενδεχόμενο συνεργασίας. Ίσως θα θυμάστε ότι η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία είχε τροποποιήσει την αρχική δήλωση της με σκοπό να αφαιρέσει το όνομα της Apple.

Η Apple φημίζεται ότι δεν το έχει σε τίποτα να τερματίσει μια συνεργασία ή να διακόψει κάθε συζήτηση σε περίπτωση που τα πράγματα δεν κυλίσουν με βάση τους δικούς της όρους και τη δική της φιλοσοφία. Το πρόβλημα, όμως, με τον τομέα των αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων είναι ότι δεν έχει πολλές επιλογές για να επιλέξει τον συνεργάτη της. Επομένως, δεν αποκλείεται να ρίξει λίγο νερό στο κρασί της για να προχωρήσει αυτή η συνεργασία με τις Kia Motors και Hyundai.

Αυτό που φαντάζει τρομερά δύσκολο είναι να βγουν αληθινές οι φήμες για έναρξη παραγωγής του Apple Car το 2024

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading