Apple Car: Ξεκινά η παραγωγή του μέσα στο 2024;

Από τον περασμένο Φεβρουάριο είχαμε να ακούσουμε κάτι σχετικά με το περιβόητο Apple Car. Εκείνη την περίοδο κυκλοφορούσαν συχνά πυκνά φήμες που ήθελαν την εταιρεία να βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Hyundai / Kia Motors για να αναλάβουν την κατασκευή, αλλά φαινόταν πως το θέμα είχε παγώσει επ’ αόριστον.

Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, επανήλθε στο προσκήνιο η ιστορία λόγω μιας αναφοράς της ιστοσελίδας DigiTimes. Η τελευταία ισχυρίζεται ότι η παραγωγή του Apple Car θα ξεκινήσει μέσα στο 2024 και η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει είτε μέσα στο 2023 είτε στις αρχές του 2024. Επιπλέον, αναφέρουν πως η Apple πλέον συζητά με τις Toyota και LG για να συνδράμουν στο project.

Προφανώς δεν υπάρχει κάποια επίσημη ή ημιεπίσημη επιβεβαίωση για το Apple Car, καθώς η Apple αρνείται πεισματικά να αναφέρει το οτιδήποτε, αλλά μαθαίνουμε πως η Hyundai διέκοψε τις συζητήσεις διότι δεν ήθελε να υποβαθμιστεί σε “κατασκευαστικό τσιράκι” της Apple.

Εξάλλου, η Apple λέγεται ότι στην παρούσα φάση πραγματοποιεί τις δικές της προσπάθειες για την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης (self-driving) και μάλιστα ορισμένα οχήματα της κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους δοκιμάζοντας την τεχνολογία της. Δεν έχει γίνει γνωστό αν σκοπεύει να κρατήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία αποκλειστικά για τα δικά της οχήματα ή αν θα δώσει άδειες χρήσης και σε άλλους κατασκευαστές.

Τους τελευταίους μήνες, πάντως, βλέπουμε ολοένα και περισσότερες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να επενδύουν - επιχειρούν στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς παρόμοια projects τρέχουν ήδη και από τις Xiaomi και Huawei.

Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν ο “πόλεμος” θα φύγει από τον τομέα του mobile και θα μεταφερθεί σε αυτόν της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading