Huawei DriveOne: Η εταιρεία μπαίνει επίσημα στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων!

Απτόητη και ασταμάτητη η Huawei, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες λόγω των κυρώσεων που τις έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η εταιρεία συνεχίζει να εξελίσσεται και να επεκτείνεται σε νέους τομείς της τεχνολογίας και αυτή τη φορά επιβεβαιώνει ότι θέλει να συμμετέχει και στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Huawei παρουσίασε σήμερα το Huawei DriveOne, ένα all-in-one ηλεκτρικό σύστημα που περιλαμβάνει τον ηλεκτροκινητήρα και άλλα εξαρτήματα για το αυτοκίνητο, όπως τη μονάδα ελέγχου της μπαταρίας και τον μετατροπέα φόρτισης. Η εταιρεία χαρακτηρίζει το DriveOne ως την πρώτη ολοκληρωμένη ενεργειακή λύση για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με το σκεπτικό ότι δεν εστιάζει μόνο στον ηλεκτρικό κινητήρα, αλλά ενσωματώνει επίσης 7 μηχανικά μέρη και διάφορα εξαρτήματα που αφορούν συνολικά την ενέργεια.

Συγκεκριμένα, στο Huawei DriveOne έχουν τοποθετηθεί μονάδα ελέγχου (MCU), κινητήρας, κιβώτιο ταχυτήτων, μετατροπέας ρεύματος DC, ενσωματωμένος φορτιστής (OBC), μονάδα διανομής της ενέργειας (PDU) και μονάδα ελέγχου της μπαταρίας (BCU). Επίσης, υποστηρίζεται από αλγόριθμους Τεχνητής Νοημοσύνης για την επικοινωνία μεταξύ του κέντρου ελέγχου και του cloud.

huawei-driveone-1.jpg

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος Ενέργειας της Huawei, κ. Zhou Taoyuan,

Δημιουργούμε καινοτόμες λύσεις για τους τομείς του ελέγχου μετάδοσης, της ασφάλειας της μπαταρίας και της πρόβλεψης προβλημάτων στα ηλεκτρικά οχήματα με τη βοήθεια τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης, οι οποίες θα βοηθήσουν την αυτοκινητοβιομηχανία να κατασκευάσει πραγματικά καλά ηλεκτρικά οχήματα.

Χάρι στην συμμαζεμένη ενιαία κατασκευή του DriveOne, οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν τον όγκο των ηλεκτρικών οχημάτων εξοικονομώντας 22 εκατοστά, αφαιρώντας δύο βραχίονες στήριξης, μειώνοντας την καλωδίωση κατά 5 μέτρα, μειώνοντας τους συνδέσμους κατά 3 και αφαιρώντας κάποιες σωληνώσεις νερού. Από πλευράς αυτονομίας, η Huawei ισχυρίζεται ότι με 10 λεπτά φόρτισης προσφέρει 200km.

Τέλος, ο κ. Wang Jun, πρόεδρος του τμήματος Huawei Smart Car ανέφερε ότι το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, Harmony OS, θα είναι διαθέσιμο και για τα ηλεκτρικά οχήματα με τις αναβαθμίσεις να ολοκληρώνονται ταχύτατα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading