Τα σημαντικότερα στατιστικά από την εκδήλωση της Apple

Πριν από λίγη ώρα ανέβηκε στη σκηνή ο Tim Cook και κάνοντας μια μικρή εισαγωγή ως είθισται σε κάθε μεγάλο γεγονός, ανέφερε όλα τα τελευταία στατιστικά της εταιρείας. Ας τα δούμε αναλυτικά παρακάτω:

  • Το τελευταίο λειτουργικό σύστημα Lion σημείωσε 6 εκατομμύρια downloads που αντιστοιχεί σε 80% αύξηση σε σχέση με το Snow Leopard. Η Microsoft χρειάστηκε 20 εβδομάδες προκειμένου το 10% των χρηστών Windows να περάσει στην έκδοση Windows 7, κάτι το οποίο πήρε μόλις δύο εβδομάδες για την Apple.
  • Συνολικά έχουν πουληθεί 300 εκατομμύρια iPods, ενώ από τα iTunes έχουν κατέβει 16 δισεκατομμύρια τραγούδια!
  • Αυτή τη στιγμή τα Macbook Pro και iMac είναι οι πρώτοι σε πωλήσεις υπολογιστές (notebook και desktop αντίστοιχα) στις ΗΠΑ.
  • Η Apple μετρά 60 εκατομμύρια χρήστες Mac και περισσότερους από 250 εκατομμύρια κατόχους i-devices (iPhone, iPod, iPad). Περισσότερα από τα μισά iPhone που έχουν πουληθεί ήταν iPhone 4.
  • To App Store μετράει 500.000 εφαρμογές (140.000 είναι για iPad), ενώ κάθε μήνα κατεβαίνουν περίπου 1 δισεκατομμύριο εφαρμογές. Συνολικά τα τελευταία τρία χρόνια έχουν κατεβεί 18 δισεκατομμύρια εφαρμογές, με την Apple να έχει καταβάλει το ποσό των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους developers.
  • Με την προσθήκη των δύο νέων Apple Stores στην Κίνα ο αριθμός των εξουσιοδοτημένων καταστημάτων της Apple φτάνει τα 357 σε 11 χώρες, ενώ σύντομα θα ανοίξουν κι άλλα…

 

This entry was posted in Apple and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.