Apple: Νέο ρεκόρ τζίρου με ισχυρές πωλήσεις iPhone

Η Apple συνεχίζει να καταγράφει ρεκόρ τζίρου σε κάθε τρίμηνο που περνά, παρά το γεγονός ότι μειώθηκαν οι πωλήσεις στις κατηγορίες των iPad, Mac και Wearables, Home and Accessories σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, η Apple ανακοίνωσε τζίρο ύψους $83 δισ. εκ των οποίων τα $19.4 δισ. είναι κέρδη, με τον τζίρο να είναι αυξημένος σε σύγκριση με τα $81.4 δισ. πέρυσι, αλλά τα κέρδη είναι μειωμένα ($21.7 δισ. το 2021). Η εταιρεία ενισχύθηκε σημαντικά από τις πωλήσεις των iPhone που ξεπέρασαν τα $40.6 δισ. σε τζίρο, αλλά και από τις υπηρεσίες ($19.6 δισ. αντί $17.4 δισ. Πέρυσι).

Σε ό,τι αφορά τις αρνητικές κατηγορίες, τα iPad έπεσαν στα $7.2 δισ. (από $7.3 δισ.), τα Mac στα $7.3 δισ. (από $8.2 δισ.) και τα Wearables, Home and Accessories στα $8.0 δισ. (από $8.7 δισ.).

Ο Tim Cook δηλώνει πολύ ευχαριστημένος με την πορεία της εταιρείας και στέκεται ιδιαίτερα στην κατηγορία του iPhone λέγοντας πως έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των καταναλωτών που αποφασίζει να μεταπηδήξει σε αυτό αφήνοντας τον κόσμο του Android OS.

[Apple]

Loading