Apple: Πρόστιμο €10 εκατ. από την Ιταλία λόγω παραπλανητικού marketing

Οι πρακτικές διαφήμισης και προώθησης των iPhone στην Ιταλία κρίθηκαν από τις αρχές της χώρας ως παραπλανητικές σχετικά με την ανθεκτικότητα των συσκευών στο νερό και γι’ αυτό αποφάσισαν την επιβολή προστίμου ύψους €10 εκατ. κατά της Apple.

Η επιτροπή ανταγωνισμού της Ιταλίας θεωρεί πως η Apple διαφημίζει τα iPhone ως “ανθεκτικά στο νερό” χωρίς να διευκρινίζει ότι αυτό ισχύει μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Παράλληλα, η Apple δεν καλύπτει μέσω της εγγύησης τις όποιες ζημιές μπορεί να έχουν προκληθεί στις συσκευές της από υγρά.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση της Apple σχετικά με το πρόστιμο και μένει να δούμε αν θα ακολουθήσουν αντίστοιχες ενέργειες από άλλες αρμόδιες αρχές άλλων χωρών.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading