Apple: Στην πρώτη θέση των κατασκευαστών smartphone για το Q4 2020

Εντυπωσιακή η πορεία της Apple με τη σειρά iPhone 12, καθώς η εταιρεία ξεπέρασε τη Samsung στις αποστολές smartphones το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Η εταιρεία πραγματοποίησε 90.1 εκατ. αποστολές iPhone και πήρε την πρώτη θέση με 23.4% έναντι 19.1% της Samsung, 11.2% της Xiaomi και 8.8% της OPPO, ενώ η Huawei έπεσε στην 5η θέση με μερίδιο αγοράς 8.4% (32.3 εκατ. συσκευές).

idc-full-year-2020-smartphone-market-standing.jpg

Συνολικά η αγορά των smartphones παρουσίασε αύξηση 4.3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, με την IDC να αποδίδει το γεγονός στην τόνωση του ενδιαφέροντος λόγω της έλευσης των δικτύων 5G σε πολλές αγορές, αλλά και την πολύ αυξημένη δημοφιλία των προσιτών συσκευών. Παρά την πρωτιά της Apple το τελευταίο τρίμηνο, η Samsung παραμένει ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphones σε όλο τον κόσμο χάριν στην εξαιρετική πορεία της σειράς Galaxy A που αντιστοιχεί στο 20% των συνολικών πωλήσεων smartphones παγκοσμίως! Στη δεύτερη θέση για το 2020 ήρθε η Apple και στην τρίτη η Huawei.

idc-q4-2020-smartphone-market-growth.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Q4 2020 είναι το κορυφαίο στην ιστορία της Apple από πλευράς τζίρου, αφού ξεπέρασε για πρώτη φορά το φράγμα των $100 δισεκατομμυρίων χάριν στις πολύ δυνατές πωλήσεις των iPhone, MacBook και iPad.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]


Loading