Apple: Στην πρώτη θέση των κατασκευαστών smartphones χάριν στο iPhone 13

H Apple είναι και πάλι η κορυφαία κατασκευάστρια smartphones παγκοσμίως χάριν στην τεράστια επιτυχία του iPhone 13, καθώς κατέλαβε το 22% από το μερίδιο αγοράς στις συνολικές πωλήσεις κατά το 4ο τρίμηνο του 2021, εν αντιθέσει με την Samsung που συγκέντρωσε αντίστοιχα 20%.

Η κυκλοφορία του iPhone 13 τον Σεπτέμβριο του 2021 αποτέλεσε ένα από τα πιο κορυφαία λανσαρίσματα για την Apple, οδηγώντας σε θεαματικές προπαραγγελίες σε όλο τον κόσμο.

Ο αναλυτής της Canalys, Sanyam Chaurasia ανέφερε:

Η Apple επιστρέφει στην κορυφή της αγοράς των smartphone μετά από τρία τρίμηνα, λόγω της εξαιρετικής απόδοσης του iPhone 13. Η αλυσίδα εφοδιασμού της Apple μπορεί να ανακάμπτει τώρα, αλλά η εταιρεία εξακολουθούσε να μειώνει την παραγωγή της το 4ο τρίμηνο εν μέσω ελλείψεων βασικών εξαρτημάτων, αδυνατώντας να καλύψει τη ζήτηση. Κατόρθωσε να διατηρήσει επαρκείς χρόνους παράδοσης, αλλά σε ορισμένες αγορές οι πελάτες της έπρεπε να περιμένουν για να πάρουν στα χέρια τους τα νεότερα iPhone.

Το τέταρτο τρίμηνο θεωρείται συνήθως ως η περίοδος αιχμής για τις αποστολές συσκευών, καθώς οι διακοπές ωθούν τους καταναλωτές να αγοράσουν ή να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους.

Συνήθως το 4ο τρίμηνο θεωρείται ως περίοδος αιχμής για τις αποστολές των συσκευών, καθώς οι διακοπές ωθούν τους καταναλωτές να αγοράσουν μια νέα συσκευή ή να αναβαθμίσουν τις ήδη υπάρχουσες. Η Canalys όμως τόνισε ότι οι συνολικές αποστολές για το τρίμηνο αυξήθηκαν μόλις 1% λόγω εφοδιαστικών προβλημάτων αλλά και λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων της πανδημίας Covid-19.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading