iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max: Επίσημα με οθόνες ProMotion 120Hz, A15 Bionic, απίστευτη κάμερα και τις ίδιες τιμές

Αφού είδαμε τα δύο "γήινα" μοντέλα, σειρά παίρνουν τα iPhone 13 Pro (6.1’’) και iPhone 13 Pro Max (6.7’’).

Σε γενικές γραμμές έχουμε τον ίδιο σχεδιασμό με τα περυσινά μοντέλα Pro, δηλαδή επίπεδες πλευρές και οθόνες, κεραμική επικάλυψη στην οθόνη, ανοξείδωτο ατσάλι στο περίγραμμα και τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος, αλλά η μεγάλη αλλαγή είναι το μικρότερο κατά 20% notch στην πρόσοψη.

Σημαντική η αναβάθμιση στη οθόνη Super Retina XDR με την προσθήκη της τεχνολογίας ProMotion 120Hz για δυναμική προσαρμογή του ρυθμού ανανέωσης εικόνας από 10Hz έως 120Hz, αλλά και με φωτεινότητα 1000nits για ακόμα μεγαλύτερη ευκρίνεια στο φως της ημέρας. Από πλευράς απόδοσης ισχύουν όσα είδαμε και στα iPhone 13 και iPhone 13 mini, με τον επεξεργαστή A15 Bionic να βρίσκεται (σύμφωνα με την Apple) τουλάχιστον 2 χρόνια πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό (π.χ. 50% ταχύτερη απόδοση στο gaming). Επίσης, η αυτονομία τους είναι βελτιωμένη κατά 1.5 ώρα και 2.5 ώρες αντίστοιχα.

iPhone 13 Pro / iPhone 13 Pro Max

Η σημαντικότερη διαφοροποίηση αφορά τις κάμερες των δύο Pro μοντέλων. Η Apple έχει τοποθετήσει νέο αισθητήρα wide με μεγάλα pixels (1.9μm) και διάφραγμα f/1.5 που εγγυάται τρομερή βελτίωση στις λήψεις σε συνθήκες χαμηλου φωτισμού και τεχνολογία sensor-shift OIS για σταθεροποίηση της εικόνας σε φωτογραφίες και video. Επίσης, ο νέος custom αισθητήρας της ultra wide κάμερας έρχεται με διάφραγμα f/1.8 και νέο σύστημα αυτόματης εστίασης για 92% καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ για πρώτη φορά ξεκλειδώνει τη δυνατότητα για λήψεις macro με iPhone από απόσταση μόλις 2cm. Ο τρίτος αισθητήρας φέρει τηλεφακό 77mm και υποστηρίζει έως 3x οπτικό zoom (6x ψηφιακό) ακόμα και στη λήψη video.

Με τη βοήθεια του επεξεργαστή A15 Bionic (ενσωματώνει νέο επεξεργαστή εικόνας και νέα Neural Engine), οι χρήστες των iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max θα μπορούν να απολαύσουν νέες δυνατότητες όπως τα Photographic Styles για προσαρμογή διαφορετικών φίλτρων - στοιχείων σε διαφορετικά σημεία της ίδιας φωτογραφίας. Επίσης, για πρώτη φορά υποστηρίζεται Night Mode από όλες τις κάμερες και με την τεχνολογία Smart HDR 4 θα δούμε σημαντικές βελτιώσεις στα χρώματα, την αντίθεση και των φωτισμό των αντικειμένων, ακόμα και σε ομαδικές λήψεις. Δεν λείπουν, φυσικά, τα γνωστά χαρακτηριστικά Deep Fusion Apple ProRAW, Portrait mode με Portrait Lighting, αλλά και το Cinematic mode των iPhone 13 και iPhone 13 mini.

iPhone 13 Pro / iPhone 13 Pro Max A15 Bionic


Οι τιμές τους ξεκινούν από τα $999 για το iPhone 13 Pro και από τα $1099 για το iPhone 13 Pro Max. Ο αποθηκευτικός χώρος ξεκινά από τα 128GB και για πρώτη φορά υπάρχει η επιλογή για 1TB!

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading