Apple TV+: Πρεμιέρα την 1η Νοεμβρίου με μόλις $4.99/μήνα

Εκτός από το Apple Arcade, στην παρουσίαση για τα νέα iPhone 11 και iPhone 11 Pro είχαμε και την αποκάλυψη ορισμένες νέων πληροφοριών για την υπηρεσία streaming Apple TV+. Ο CEO της Apple, κ. Tim Cook, δήλωσε ότι θα ανοίξει τις πόρτες της σε περισσότερες από 100 χώρες από την 1η Νοεμβρίου και η μηνιαία συνδρομή θα κοστίζει μόλις $4.99.

Επιπλέον, όσοι αγοράζουν Apple TV, Mac, iPhone ή iPad θα λαμβάνουν δωρεάν ετήσια συνδρομή στο Apple TV+. Τα προγράμματα είναι διαθέσιμα χωρίς διαφημίσεις, σε ανάλυση 4K, με υποστήριξη των προτύπων HDR/Dolby Vision και Dolby Atmos, ενώ θα υποστηρίζεται η δυνατότητα download για offline παρακολούθηση. Κάθε λογαριασμός στο Apple TV+ θα μπορεί να μοιραστεί με έως 6 μέλη της οικογένειας, όπως δηλαδή και στο Apple Arcade.

Η πρόσβαση στο Apple TV+ θα γίνεται μέσω της εφαρμογής Apple TV που υπάρχει στα iPhone, iPad και σύντομα στα Mac με λειτουργικό σύστημα macOS Catalina, ενώ είναι διαθέσιμη και στις νέες τηλεοράσεις της Samsung. Σύντομα θα επεκταθεί σε επιλεγμένες τηλεοράσεις των LG, Sony και Vizio, αλλά και στα Amazon Fire TV και Roku.

Από πλευράς περιεχομένου, στην πρεμιέρα θα δούμε 14 original παραγωγές, ανάμεσα τους τα The Morning Show και Dickinson, ωστόσο, η Apple είναι αποφασιμένη να τις στηρίξει περισσότερο ανεβάζοντας την αρχική επένδυση του $1 δισ. στα $6 δισ. αποκλειστικά για αυτόν το σκοπό. Ήδη ορισμένα επεισόδια έχουν προϋπολογισμό που ξεπερνά τα $15 εκατομμύρια. Σε αντίθεση, πάντως, με τα Netflix και Disney+, το Apple TV+ δεν θα διαθέτει μια "κάβα" από αγαπημένους παλιούς τίτλους ταινιών και σειρών. Το μοντέλο προβολής, επίσης, περιλαμβάνει τη διάθεση τριών επεισοδίων με την έναρξη της εκάστοτε νέας παραγωγής και στη συνέχεια προβολή νέου επεισοδίου σε εβδομαδιαία βάση. Δεν αποκλείεται, όμως, σε κάποιες περιπτώσεις να κυκλοφορεί ολόκληρη η σειρά με μιας.

Με την τιμή της συνδρομής σε τόσο χαμηλά επίπεδα και ταυτόχρονο λανσάρισμα σε 100+ χώρες, η Apple έχει μια καλή ευκαιρία να προλάβει τους μεγάλους ανταγωνιστές της, αλλά θα πρέπει το περιεχόμενο της να είναι πραγματικά σπουδαίο και να αυξηθούν εκθετικά οι διαθέσιμες παραγωγές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Loading