Apple Watch Ultra: Τεστ αντοχής με πτώσεις, βίδες και....χτυπήματα από σφυρί

Με το λανσάρισμα του Apple Watch Ultra, η εταιρεία αποφάσισε να δείξει φέτος πως μπορεί να σταθεί στο επίπεδο των Garmin και Suunto προσφέροντας σε ανθεκτικό smartwatch με ιδιαίτερες λειτουργίες για εξειδικευμένους χρήστες (action sports, καταδύσεις, ορειβάτες κλπ.). Είναι, βέβαια, αρκετά νωρίς για να καταλάβουμε αν μπορεί όντως να ανταγωνιστεί τις κραταιές δυνάμεις, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να πάρουμε μια γεύση για την ανθεκτικότητα του από το νέο video του TechRax.

Μετά το unboxing του Apple Watch Ultra, ο TechRax αποφάσισε να βασανίσει το νέο smartwatch με πτώσεις, ανάδευση μέσα σε βάζο με βίδες και κατέληξε σε χτυπήματα με σφυρί. Από την πτώση παρατηρούμε πως η οθόνη δεν καταλαβαίνει τίποτα, αλλά εμφανίζονται μικρά σημάδια στο σώμα από τιτάνιο, ενώ οι βίδες στο βάζο δεν προκάλεσαν την παραμικρή ζημιά.

Εκεί που παρέδωσε πνεύμα ήταν μετά από μερικά χτυπήματα με το σφυρί, αν και στα πρώτα δεν είδαμε να δημιουργείται πρόβλημα. Είναι εντυπωσιακό ότι σε κάποια φάση σταμάτησε να λειτουργεί η οθόνη, διότι προφανώς επηρεάστηκαν από τα χτυπήματα τα «σωθικά» του Apple Watch Ultra, παρά το γεγονός ότι το γυαλί δεν είχε πάθει κάποια σοβαρή ζημιά. Στο τέλος τα χτυπήματα έγιναν πιο έντονα και συνεχόμενα μέχρι να θρυμματιστεί εντελώς η οθόνη και το πίσω μέρος.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η οθόνη του Apple Watch Ultra είναι πράγματι τρομερά ανθεκτική, αλλά το σώμα ίσως αποκτήσει σχετικά εύκολα μερικούς «τσαμπουκάδες» αν έχεις πτώσεις ή τυχαία χτυπήματα π.χ. σε ορειβασία, σκι - snowboard κλπ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο TechRax είχε δοκιμάσει πριν από μερικές ημέρες και την λειτουργία Crash Detection του iPhone 14 τρακάρωντας ένα αυτοκίνητο.

Loading