YouTuber δοκιμάζει αν λειτουργεί το Crash Detection της Apple [Video]

Στο πρόσφατο Apple Event για την παρουσίαση των νέων iPhone 14 και των Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra, η εταιρεία στάθηκε ιδιαίτερα στη λειτουργία Crash Detection των νέων συσκευών της για την αυτόματη ενημέρωση των αρχών σε περίπτωση σοβαρού τροχαίου ατυχήματος.

Το Crash Detection ενεργοποιείται χάριν στον συνδυασμό πληροφοριών από τους αισθητήρες κίνησης, το γυροσκόπιο, το επιταχυνσιόμετρο, το GPS, το βαρόμετρο, το μικρόφωνο και τους προηγμένους αλγορίθμους που έχει αναπτύξει η Apple για να αντιληφθεί ότι ο χρήστης έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Σε περίπτωση που ο τελευταίος δεν αγγίξει την οθόνη μέσα σε κάποια δευτερόλεπτα, τότε προχωρά αυτόματα σε κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Στο demo που παρουσίασε η Apple έγινε δοκιμή σε τεχνητές συνθήκες και προστατευμένο περιβάλλον για να δούμε πως λειτουργεί, αλλά το κανάλι TechRax στο YouTube αποφάσισε να προχωρήσει σε δοκιμή του Crash Detection στον πραγματικό κόσμο.

Όπως θα δείτε στο video, η ομάδα έδεσε ένα iPhone 14 Pro μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγήθηκε εξ αποστάσεως πρώτα με μέτρια ταχύτητα σε ένα χωράφι για προσκρούσει με τον μπροστινό προφυλακτήρα. Μετά από μια μικρή καθυστέρηση, ενεργοποιήθηκε κανονικά το Crash Detection και η ομάδα έσπευσε να ακυρώσει την κλήση.

Στην δεύτερη απόπειρα οδήγησαν το αυτοκίνητο με υψηλότερη ταχύτητα για να πέσει επάνω σε ένα «τείχος» παλιών οχημάτων, με την πρόσκρουση να είναι σαφέστατα σφοδρότερη και το Crash Detection να ενεργοποιείται και πάλι μετά από λίγα δευτερόλεπτα.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι δουλεύει όπως το διαφημίζει η Apple, αχρείαστο να είναι….

Loading