ARM Cortex-A50 Series, οι νέοι mobile επεξεργαστές έρχονται το 2014 και υπόσχονται 64bit smartphones/tablets! [Video]

Οι επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM συναντώνται στη συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών φορητών συσκευών (smartphones/tablets), καθώς συνδυάζουν υψηλή απόδοση, χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και χαμηλό κόστος κατασκευής, με αποτέλεσμα οι συσκευές αυτές να έχουν πλέον την ισχύ ενός υπολογιστή (αν όχι περισσότερη).

ARM Cortex-A50 Series Chart

Το ευχάριστο είναι ότι το μέλλον προμηνύεται ακόμα καλύτερο, καθώς η ARM ανακοίνωσε τη νέα σειρά επεξεργαστών Cortex-A50 Series (A53 και A57), η οποία θα μας φέρει 64-bit smartphones και tablets το 2014, με αποτέλεσμα οι σημερινές high-end προτάσεις (quad-core φορητές συσκευές) να θεωρούνται entry-level σε λιγότερο από 2 χρόνια!

Ο ARM Cortex-A53 είναι ο πιο αποδοτικός επεξεργαστής που έχει δημιουργήσει ποτέ η εταιρεία, καθώς προσφέρει την ίδια απόδοχη με τους σημερινούς Cortex-A9, αλλά είναι μικρότερος κατά 40% σε μέγεθος και καταναλώνει μόλις το 1/4 της ενέργειας!

Ο ARM Cortex-A57 προσφέρει 3x μεγαλύτερη ισχύ σε σύγκριση με τους σημερινούς επεξεργαστές. Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει ότι θα έχει την απόδοση ενός σημερινού PC, αλλά η κατανάλωση ενέργειας θα είναι όσο αυτή μιας φορητής συσκευής.

Περισσότερα στο παρακάτω video-παρουσίαση:

[ARM]

Loading