Η βρετανική ARM διακόπτει κάθε συνεργασία με τη Huawei!

Επάνω που νομίζαμε ότι μόνο οι Αμερικανικές εταιρείες σταματούν τη συνεργασία τους με τη Huawei, έρχεται σήμερα μια αναφορά του BBC που αφορά την άμεση διακοπή της συνεργασίας και από τη βρετανική κατασκευάστρια chipsets ARM!

Το BBC βασίζει τους ισχυρισμούς του σε έγγραφο που διανέμεται στο εσωτερικό της εταιρείας και ουσιαστικά ενημερώνει του υπαλλήλους της να παύσουν "όλα τα ενεργά συμβόλαια, την υποστήριξη και οποιαδήποτε σύνδεση" με τη Huawei και τις θυγατρικές της, έτσι ώστε να συμμορφωθούν με τη εντολή του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ! Το έγγραφο ζητά, επίσης, από τους υπαλλήλους να σταματήσουν οποιαδήποτε τεχνική συζήτηση με τη Huawei, τη HiSilicon ή άλλη εταιρεία συμφερόντων της.

Φαίνεται ότι η ARM πιστεύει πως την αφορούν άμεσα οι περιορισμοί που επιβάλει η Αμερικανική κυβέρνηση, διότι η αρχιτεκτονική που ακολουθεί στην κατασκευή των chips της βασίζεται σε "Αμερικανική τεχνολογία". Η Huawei κατασκευάζει βέβαια τα δικά της chips, ωστόσο, ορισμένοι σχεδιασμοί και αρχιτεκτονικές που ακολουθεί βασίζονται σε άδειες που έχει λάβει από την ARM. Επομένως, αυτή η απόφαση επηρεάζει άμεσα το μέλλον της HiSilicon και των chipsets της Huawei.

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες και για αυτήν την εξέλιξη, οπότε θα επανέλθουμε σύντομα με ό,τι προκύψει.

[via]

Loading