Assassin's Creed Valhalla: Επίσημη παρουσίαση και πρώτο trailer!

Όπως το είχε προαναγγείλει από εχτές, η Ubisoft παρουσιάζει επίσημα σήμερα το Assassin’s Creed Valhalla, το οποίο θα κυκλοφορήσει την περίοδο των εορτών (τέλη Νοεμβρίου - Δεκέμβριος) του 2020 για Xbox Series X, PS5, Xbox One, PS4, Stadia και Windows PC (αποκλειστικά στο Epic Games Store και το Ubisoft Store).

Την ανάπτυξη του Assassin’s Creed Valhalla έχει αναλάβει η Ubisoft Montreal, το studio πίσω από τη δημιουργία των Assassin’s Creed IV Black Flag και Assassin’s Creed Origins. Οι gamers θα ζήσουν το έπος του/της Eivor, ενός/μιας ατρόμητου/ης Viking γαλουχημένου/ης σε έντονες μάχες και στη δόξα. Ο open world κόσμος αναπτύσσεται δυναμικά στην Αγγλία του 9ου αιώνα μ.Χ. και ο παίκτης καλείται εκτός από τις μάχες να επιδείξει και άλλες αρετές στη διαχείριση της αποικίας του ως ηγέτης της. Θα υπάρχει πληθώρα επιλογών διαμόρφωσης του χαρακτήρα (μαλλιά, tattoo, βαψίματα, εξοπλισμός), ενώ οι αποφάσεις και η διπλωματία θα επηρεάζει σημαντικά την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ερχόμενοι από τη Νορβηγία μετά από ατελείωτους πολέμους, οι gamers καλούνται να οδηγήσουν τη φυλή του/της Eivor από τους πάγους της Σκανδιναβίας στις πλούσιες κοιλάδες του κατακερματισμένου βασιλείου της Αγγλίας. Καθώς οι Vikings ξεκινούν την αποικία τους, έρχονται αντιμέτωποι με τις δυνάμεις των Σαξόνων του Βασιλιά Aelfred του Wessex, ο οποίος τους χαρακτηρίζει ειδωλολάτρες και φιλοδοξεί να γίνει ο μοναδικός ηγεμόνας της πολιτισμένης Αγγλίας. Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, ο Eivor πρέπει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να κρατήσει το όνειρο της Valhalla ζωντανό.

Σε ό,τι αφορά το gameplay, έχει αναβαθμιστεί το σύστημα μάχης, υπάρχουν περισσότεροι αντίπαλοι από ποτέ και οι παίκτες θα πρέπει να επιλέξουν προσεκτικά την τοποθεσία όπου θα χτιστεί η αποικία τους για να έχουν πρόσβαση στους απαραίτητους πόρους.

Loading