Από τα τέλη της περασμένης χρονιάς είχαμε την κοινή ανακοίνωση των Microsoft και Qualcomm για τα “Always Connected PCs“, τα οποία θα προσφέρουν τεράστια αυτονομία, θα χρησιμοποιούν επεξεργαστή Snapdragon και θα τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Windows 10 S. Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος για να δούμε τα πρώτα laptops και εκ πρώτης αναγνώσεως φαίνεται να άξιζε η αναμονή.

HP Envy x2

Πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση του κλασικού convertible HP Envy x2, το οποίο διαθέτει επεξεργαστή 64bit octa-core Qualcomm Snapdragon 835, επεξεργαστή γραφικών Adreno 540 GPU και προσφέρει στον χρήστη αυτονομία 20 ωρών με μία φόρτιση!

Θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2018 με οθόνη αφής 12.3” Full HD, μνήμη RAM έως 8GB, αποθηκευτικό χώρο έως 256GB και φυσικά διαθέτει ενσωματωμένο το 4G LTE modem X16 της Qualcomm. Το λειτουργικό σύστημα θα είναι το Windows 10 S, αλλά υπάρχει η επιλογή για αναβάθμιση στο Windows 10 Pro. Η τιμή του δεν έχει γίνει γνωστή.

Asus NovaGo

Μια νέα προσθήκη στην οικογένεια των convertible laptops της Asus, το οποίο έρχεται με οθόνη αφής 13.3” Full HD, επεξεργαστή 64bit octa-core Qualcomm Snapdragon 835, επεξεργαστή γραφικών Adreno 540 GPU, μνήμη RAM έως 8GB, αποθηκευτικό χώρο έως 256GB και ενσωματωμένο 4G LTE modem X16. Το λειτουργικό σύστημα είναι Windows 10 S με δυνατότητα αναβάθμισης σε Windows 10 Pro, ενώ προσφέρει αυτονομία 22 ωρών και αναμονή 30 ημερών με μία φόρτιση.

Η Asus κατάφερε να φτάσει αυτή την αυτονομία χάριν στον τρόπο με τον οποίο το NovaGo μπαίνει σε sleep mode, ενώ επανέρχεται σε λειτουργία άμεσα με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι τιμές που έδωσε η εταιρεία είναι κοντά στα $600 για την έκδοση με 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο και στα $800 για την έκδοση με 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο. Παρόλα αυτά, δεν έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας.

Advertisements