ASUS ROG Phone 3: Ένα «κτήνος» gaming smartphone με τιμή από €799

Άμεση η απάντηση της ASUS στο Lenovo Legion Phone Duel, καθώς η εταιρεία παρουσίασε επίσημα πριν από λίγη ώρα το δικό της μεγαθήριο για την κατηγορία των gaming smartphones. Η ASUS έχει φυσικά μεγαλύτερη εμπειρία, μιας και το ASUS ROG Phone 3 είναι το τρίτης γενιάς gaming smartphone που κατασκευάζει, ενώ και αυτή εντυπωσιάζει με τις πρωτοποριακές λειτουργίες που προσφέρει.

Ξεκινώντας από τα βασικά, το ASUS ROG Phone 3 μοιάζει πλέον με gaming PC παρά με smartphone, τουλάχιστον στο κομμάτι που αφορά τις δυνατότητες που δίνει στον χρήστη για να πειράξει σχεδόν τα πάντα, αλλά και τα διάφορα περιφερειακά που μπορεί να συνδέσει επάνω του. Για παράδειγμα, μπορείς να ρυθμίσεις τη συχνότητα στην οποία δουλεύουν οι πυρήνες του επεξεργαστή, να πειράξεις τις ρυθμίσεις της οθόνης και του ήχου για την καλύτερη δυνατή εμπειρία, να ρυθμίσεις τη σύνδεση στο δίκτυο για να μην έχεις την παραμικρή παρεμβολή όταν παίζεις, ακόμη και να ελέγξεις με ποιον τρόπο φορτίζει η συσκευή σου.

Το ASUS ROG Phone 3 έρχεται με οθόνη 6.6’’ AMOLED FHD+ με ρυθμό ανανέωης εικόνας 144Hz που μπορείς να κατεβάσεις χειροκίνητα στα 120Hz, στα 90Hz ή να το βάλεις στο αυτόματο για να γυρίζει ανάλογα με τη χρήση που κάνεις. Υποστηρίζει περιεχόμενο HDR10+ και η ταχύτητα απόκρισης στην αφή είναι μόλις 25ms, η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί σε smartphone μέχρι σήμερα.

Στο hardware συναντάμε επεξεργαστή octa-core Snapdragon 865+, εκτός από την έκδοση ROG Phone 3 Strix Edition που διαθέτει τον προηγούμενο Snapdragon 865. Στις άλλες δύο εκδόσεις είναι η πρώτη φορά που η CPU μπορεί να χρονιστεί στα 3.09GHz. Επιπλέον, υποστηρίζει το πρότυπο Wi-Fi 6E που λειτουργεί στη μπάντα των 6GHz για μεγαλύτερο bandwidth και μικρότερη καθυστέρηση (latency). Οι επιλογές για μνήμη RAM είναι από 8GB έως 16GB LPDDR5, ο αποθηκευτικός χώρος ξεκινά από τα 128GB και φτάνει έως 512GB UFS 3.1. Να σημειωθεί ότι έχει επανασχεδιαστεί το εσωτερικό σύστημα ψύξης, ενώ συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο το AeroActive Cooler 3.

Όπως και το Lenovo Legion Phone Duel, έτσι και το ASUS ROG Phone 3 έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να το χρησιμοποιείς σε landscape mode. Υπάρχουν trigger buttons με δυνατότητα να τα χωρίσεις στα δύο και ένα έχεις έξτρα κουμπιά, ηχεία stereo στην πρόσοψη τεχνολογίας Dirac και με in-game equaliser για να ρυθμίζεις τον ήχο σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά ανάλογα με τα γούστα σου, ενώ υπάρχει και το AudioWizard με έτοιμα presets για όλα τα ROG ακουστικά. Δεν υπάρχει υποδοχή 3.5mm, ωστόσο, τα περισσότερα περιφερειακά (συμπεριλαμβανομένου του AeroActive) έχουν δικό τους.

Σε ό,τι αφορά τη μπαταρία, η ASUS έχει τοποθετήσει χωρητικότητας 6000mAh με φορτιστή 30W. Υπάρχει ξεχωριστό λογισμικό που σου δίνει έλεγχο για τον τρόπο φόρτισης, καθώς μπορείς να ρυθμίζεις να φορτίζεται έως το 80-90%, να μειώσεις την ισχύ φόρτισης στα 10W ή να βάλεις πρόγραμμα έτσι ώστε να φτάνει στο 100% λίγο πριν ξυπνήσεις το πρωί.

Στο κομμάτι της κάμερας, στο πίσω μέρος υπάρχει τριπλή κάμερα 64MP Sony IMX686 + 13MP ultrawide 125º + 5MP macro με δυνατότητα λήψης 8K video στα 30fps ή 4K στα 120fps. Η selfie κάμερα είναι στα 24MP.

Οι τιμές του ASUS ROG Phone 3 ορίστηκαν στα €999 για την έκδοση 12GB + 512GB, στα €1099 για την έκδοση 16GB + 512GB και στα €799 για την έκδοση Strix Edition με 8GB + 256GB. Με κάθε αγορά, ο χρήστης λαμβάνει τρίμηνη δωρεάν συνδρομή στην υπηρεσία Stadia.


Loading