Auto-archiving: Αυτόματη εξοικονόμηση χώρου στις συσκευές Android

Οι σύγχρονες συσκευές Android προσφέρουν στους χρήστες αρκετό αποθηκευτικό χώρο προκειμένου να μην ανησυχούν ιδιαίτερα για τον όγκο των αρχείων (εφαρμογές, μουσική, φωτογραφίες, videos, έγγραφα κλπ.) που αποθηκεύουν, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί μια καλύτερη διαχείριση ειδικά αν συνηθίζει ο χρήστης να τραβά videos υψηλής ανάλυσης που καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

google-android-auto-archiving-2.jpg

Γι’ αυτό η Google ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία για το λειτουργικό σύστημα Android, την οποία ονομάζει auto-archiving. Η τελευταία ενεργοποιείται αυτόματα όταν ο αποθηκευτικός χώρος της Android συσκευής φτάσει στα όρια του και πρακτικά αρχειοθετεί αυτόματα τις εφαρμογές και τα games που έχει εγκατεστημένα ο χρήστης, αλλά δεν χρησιμοποιεί ιδιαίτερα. 

google-android-auto-archiving-1.jpg

Στο πλαίσιο της αυτόματης αρχειοθέτησης, οι εφαρμογές και τα παιχνίδια απεγκαθιστώνται από τη συσκευή χωρίς να διαγράφονται οι ρυθμίσεις, τα δεδομένα και τα saves του χρήστη, αλλά σε περίπτωση που επιθυμεί π.χ. να ξαναπαίξει κάποιο παιχνίδι, τότε θα χρειαστεί να περιμένει λίγο μέχρι να ξανακατέβει το παιχνίδι στη συσκευή του. Η όλη διαδικασία γίνεται στο background χωρίς να ενοχλείται ο χρήστης και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εξοικονομηθεί έως και 60% του συνολικού αποθηκευτικού χώρου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα λανσαριστεί στα Android smartphones, καθώς η ανακοίνωση αφορά τους developers εφαρμογών. Λογικά θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να ενσωματωθεί η λειτουργία από τους τελευταίους στις εφαρμογές τους.

[Android]

Loading