Αυτά είναι τα νέα Microsoft Surface Laptop 3, Surface Pro 7 και Surface Pro X

Από την παρουσίαση της Microsoft δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα νέα Surface laptops της εταιρείας, τρία τον αριθμό, όπως και μια νέα γραφίδα Surface Slim Pen.

Microsoft Surface Laptop 3

Ξεκινώντας από το Surface Laptop 3, ο σχεδιασμός παραμένει σε γενικές γραμμές ίδιος με αυτόν του προκατόχου του. Το χαρακτηριστικό φινίρισμα Alcantara για να ξεκουράζεις τους καρπούς σου προσφέρεται πλέον ως επιλογή και όχι ως standard για όλα τα μοντέλα, τα οποία πλέον έρχονται με αλουμινένιο φινίρισμα. Επιπλέον, η Microsoft πρόσθεσε υποδοχή USB Type-C που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τη μεταφορά δεδομένων, αλλά και για τις ανάγκες φόρτισης περιφεριακών συσκευών. Παραμένει στη θέση της η ιδιόμορφη υποδοχή για φόρτιση και η εταιρεία υπόσχεται 0-80% σε λιγότερο από μία ώρα, αλλά και αυτονομία που βγάζει άνετα μια ολόκληρη ημέρα.

Από πλευράς χαρακτηριστικών, το Surface Laptop 3 έρχεται σε δύο μεγέθη, 13.5'' και 15'', αμφότερα με αναλογία εικόνας 3:2, αλλά μόνο η έκδοση 13.5'' διαθέτει επεξεργαστή Intel Core Ice Lake 10ης γενιάς. Η έκδοση 15'' χρησιμοποιεί τα mobile SoCs AMD Ryzen, τα οποία έχουν τροποποιηθεί κατάλληλα από τη Microsoft και πλέον ονομάζονται Ryzen Surface Edition. Οι επιλογές για μνήμη RAM είναι 8GB και 16GB, ενώ για αποθηκευτικό χώρο είναι 256GB και 512GB.

Θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις 22 Οκτωβρίου με αρχικές τιμές $999 και $1199 αντίστοιχα για τα μοντέλα 13.5'' και 15''.

microsoft-surface-pro-7.jpg

Microsoft Surface Pro 7

Η νέα γενιά Surface Pro έρχεται επίσης με υποδοχή USB Type-C, αλλά και με τη νέα γραφίδα Surface Pen ιδανική για επεξεργασία στις εφαρμογές Word και Excel. Αναγνωρίζει, επίσης, και τα χειρόγραφα του χρήστη. Στα σωθικά του βρίσκουμε τους νέους mobile επεξεργαστές της Intel και το μέγεθος της οθόνης παραμένει στις 12.3'' με αναλογία εικόνας 3:2 και ανάλυση 2736 x 1824. Οι επιλογές για μνήμη RAM είναι 4GB, 8GB και 16GB, ενώ για αποθηκευτικό χώρο 128GB, 256GB και 1TB. Στις υποδοχές αποσύρθηκε η DisplayPort (η μετάδοση video γίνεται πλέον από την USB Type-C) και υπάρχουν microSD και USB Type-A. Στα πλεονεκτήματα του και η υποστήριξη του πρωτοκόλλου WiFi-6

Θα κυκλοφορήσει επίσης στις 22 Οκτωβρίου από $749.

microsoft-surface-pro-x.jpg

Microsoft Surface Pro X

Όπως και το Surface Pro 7, το Pro X είναι ουσιαστικά ένα tablet με αποσπώμενο πληκτρολόγιο, αλλά χρησιμοποιεί custom επεξεργαστή της Qualcomm που ονομάζεται Surface SQ1 και υπόσχεται 2 teraflops ισχύ για την επεξεργασία γραφικών. Μιλάμε για ARM-based υπολογιστή, ωστόσο, είναι σαφέστατα ισχυρότερος από τα Surface RT και Surface 2. Η οθόνη του έχει μέγεθος 13'' με ελάχιστα bezels, ανάλυση 2880 x 1920 (3:2) και υποστηρίζει τη νέα γραφίδα Surface Slim που κολλά στο type cover με μαγνήτη. Ζυγίζει λιγότερο από 800gr και έχει πάχος 5.3mm στο λεπτότερο σημείο του, ενώ διαθέτει και αυτό υποδοχή USB Type-C. Στα θετικά η υποστήριξη 4G LTE Advanced.

Θα κυκλοφορήσει στις 5 Νοεμβρίου από $999.


Loading