Αυτές είναι οι εφαρμογές Android που κέρδισαν στα 2019 Material Design Awards της Google

Για πέμπτη διαδοχική χρονιά η Google βραβεύει τις πιο καλοσχεδιασμένες εφαρμογές Android. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα τους νικητές των 2019 Material Design Awards που χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: Theming, Innovation, Universality και Experience.

Η πρώτη κατηγορία (Theming) επιβραβεύει τον σωστό συνδυασμό χρωμάτων, σχημάτων και γραμματοσειράς, η δεύτερη (Innovation) το βαθμό καινοτομίας που επεκτείνει τα όρια του Material Design, η τρίτη (Universality) την προσαρμοστικότητα της εφαρμογής στις διαφορετικές ανάγκες και ικανότητες των χρηστών, και η τέταρτη (Experience) στη συνολική εμπειρία χρήσης βάζοντας στην εξίσωση την αλληλεπίδραση, την πλοήγηση και ο περιεχόμενο.

Ο νικητής στην πρώτη κατηγορία του Theming είναι η εφαρμογή Ruff, που παρέχει στους χρήστες ένα εξαιρετικό εργαλείο για να κρατούν σημειώσεις. Στην εξήγηση για το βραβείο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι επελέγη επειδή γίνεται εξαιρετική χρήση των components του Material Design στο background, στο μπλε αιωρούμενο action button και στην πρωτοποριακή γραμματοσειρά του. Η εφαρμογή διευκολύνει τον χρήστη στη διαχείριση με χειρονομίες, επιτρέπει την διαμόρφωση του μεγέθους της γραμματοσειράς και προσφέρει τρεις επιλογές για το φόντο (ανοικτό, σκούρο και μαύρο).

Στην κατηγορία Innovation βραβεύεται η εφαρμογή Reflectly που βοηθά τους χρήστες να διαχειρίζονται το άγχος και το στρες σε καθημερινή βάση με τη βοήθεια ενός πρωτοποριακού περιβάλλοντος χρήσης που φυσικά εμπλέκει την Τεχνητή Νοημοσύνη για να αλληλεπιδράς μαζί του.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία Universality, το βραβείο πηγαίνει στην εφαρμογή Trip.com για την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στην προσέγγιση χρηστών απ’ όλο τον κόσμο και όλων των ιδιαιτεροτήτων. Παιχνιδιάρικα χρώματα, στοιχεία που αλλάζουν μέγεθος ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη, όμορφες απεικονίσεις και animations, αλλά και υποστήριξη 19 γλωσσών.

Τέλος, η εφαρμογή Scripts είναι η νικήτρια στην κατηγορία Experience, ως μια ιδιοφυής λύση για να εκπαιδευτείς σε διαφορετικά γραφικά συστήματα (π.χ. να μάθεις να σχεδιάζεις τα σύμβολα της Ινδικής διαλέκτου). Έξυπνα animations, οδηγίες βήμα-προς-βήμα και μια προσεγμένη καμπύλη εκμάθησης που κρατά το ενδιαφέρον του χρήστη.

[Google]

Loading