Σε μια εποχή όπου τα πάντα κινούνται με αστραπιαίες ταχύτητες και η κοινωνική αποξένωση αποτελεί καθημερινό φαινόμενο σε όλο τον κόσμο, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν κάποια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για να βρουν παρέα, είτε μιλάμε απλά για μια ευχάριστη συνομιλία, είτε για τη διασκέδαση της μιας βραδιάς είτε ακόμη και για την εύρεση σταθερού συντρόφου.

Οι επιλογές είναι αρκετές και μπορεί να σας φαίνονται όλα ίδια. Παρόλα αυτά, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο ανανεωμένο Badoo, ακόμη και αν το είχατε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Οι δημιουργοί του έχουν προχωρήσει σε γενναία αναβάθμιση και πρόσθεσαν νεά χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν σημαντικά από τα υπόλοιπα. Άλλωστε, με 345+ εκατομμύρια ανθρώπους να το χρησιμοποιούν παγκοσμίως, το Badoo είναι πολλά περισσότερα από μια απλή εφαρμογή για να βρίσκεις ραντεβού.

Τι είναι το Badoo και πως λειτουργεί

Πρόκειται για μια υπηρεσία dating που μπορείς να επισκεφθείς από τον υπολογιστή ή την Android/iOS/Windows Phone συσκευή σου. Μόλις το κατεβάσεις θα σου ζητηθεί να δημιουργήσεις το προφίλ σου ή να συνδεθείς μέσω Facebook και ακολουθεί ένας πολύ σύντομος οδηγός για τις βασικές λειτουργίες του Badoo. Αυτές είναι οι εξής:

  • Encounters: Η λειτουργία αυτή σου δείχνει ποιοι άλλοι χρήστες του Badoo βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου βρίσκεσαι τη δεδομένη στιγμή. Για να δεις το προφίλ ενός άλλου χρήστη αρκεί να αγγίξεις την εικόνα του και στη συνέχεια θα σου εμφανιστεί ένα μίνι βιογραφικό σημείωμα, η τοποθεσία του και περισσότερες φωτογραφίες (αν φυσικά είναι διαθέσιμες). Να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης για να σου εμφανίζονται οι χρήστες συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας ή φύλου.
  • People Nearby: Σε αυτήν την κατηγορία σου εμφανίζονται φωτογραφίες πλήρους μεγέθους από άλλους χρήστες, οι οποίοι θα μπορούσαν να σε ενδιαφέρουν. Με σύρσιμο του δακτύλου στα δεξιά δηλώνεις ότι σου αρέσει ο συγκεκριμένος χρήστης, ενώ με σύρσιμο προς τα αριστερά τον απορρίπτεις. Αν αγγίξεις την εικόνα του χρήστη μεταφέρεσαι στο πλήρες προφίλ του, ενώ μπορείς να δεις περισσότερες φωτογραφίες του (αν υπάρχουν) με σύρσιμο του δακτύλου προς τα επάνω από το κάτω μέρος της οθόνης.
  • Messages: Από εδώ μπορείς να επικοινωνείς απευθείας με φίλους που έχεις κάνει μέσα από το Badoo ή με αυτούς που ταίριαξες για να ξεκινήσει η γνωριμία σας, είτε με κείμενο είτε με video κλήσεις! Όλες οι επαφές σου βρίσκονται εδώ και μπορείς, επίσης, να δεις συγκεντρωμένες τις συνομιλίες, τα likes, τα favorites κλπ. Σημειώσε, όμως, ότι για κάθε νέα συνομιλία υπάρχει όριο 2 μηνυμάτων μέχρι να απαντήσει ο συνομιλητής για να αποφεύγονται οι κολλιτσίδες, αλλά και η επιλογή να ζητήσεις selfie από τον συνομιλητή για να επιβεβαιώσεις ότι είναι πραγματικά αυτός που φαίνεται στη φωτογραφία.
  • Profile: Το βασικό κομμάτι του Badoo απ’ όπου διαμορφώνεις το προσωπικό προφίλ σου (πληροφορίες, φωτογραφίες κλπ.) και πιστοποιείς τον λογαριασμό σου συνδέοντας κάποιο προφίλ από άλλο κοινωνικό δίκτυο (π.χ. Facebook, Instagram) ή με τηλεφωνική κλήση ή με αποστολή selfie.

Γιατί το Badoo είναι διαφορετικό

Όπως κατάλαβες από τα προαναφερθέντα, το Badoo αποτελεί ένα πραγματικό προορισμό κοινωνικής δικτύωσης και όχι απλά ένα dating app. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουν δώσει πολύ μεγάλο βάρος στην πιστοποίηση των λογαριασμών, έτσι ώστε οι χρήστες να μην πέφτουν θύματα εξαπάτησης. Για τον λόγο έχουν προσλάβει περισσότερους από 5.000 moderators παγκοσμίως που ελέγχουν διαρκώς τα νέα προφίλ.

Τιμή και Extras

Το Badoo είναι διαθέσιμο δωρεάν για όλους, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες premium λειτουργίες που ξεκλειδώνουν με διάφορες χρεώσεις. Για παράδειγμα η λειτουργία Super Powers σου δίνει τη δυνατότητα να δεις ποιοι σε έχουν κάνει favorite, ενώ τα Credits σου επιτρέπουν να εμφανίζεσαι περισσότερο στα τυχαία swipes άλλων χρηστών κλπ. Προσφέρεται και δωρεάν δοκιμαστική περίοδος 7 ημερών για να πάρεις μια γεύση από τις premium λειτουργίες.

Badoo - [Google Play Link]

Badoo - [iOS Link]

Baddo - [Windows Store Link]

Advertisements