BeON: Ένας έξυπνος λαμπτήρας που λειτουργεί και ως σύστημα ασφαλείας [Video]

beon

Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει μερικοί έξυπνοι λαμπτήρες (βλ. Philips Hue, LiFX), αλλά ο BeON διαφοροποιείται από τους υπόλοιπους επειδή λειτουργεί ταυτόχρονα και ως σύστημα ασφαλείας όταν λείπει ο ιδιοκτήτης.

Για την ακρίβεια, ο BeON μπορεί να προγραμματιστεί έτσι ώστε να ανάβει σε περίπτωση που κάποιος χτυπήσει το κουδούνι και μάλιστα αν το σπίτι διαθέτει αρκετούς, ανάβουν διαδοχικά από το πιο μακρινό δωμάτιο μέχρι την είσοδο, όπως θα γινόταν δηλαδή αν βρισκόταν μέσα στο σπίτι ένας άνθρωπος. Επίσης, διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία για να συνεχίσει να λάμπει σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και ανάβει αν χτυπήσει συναγερμός φωτιάς για να δείξει την πορεία προς την έξοδο.

beon_specs

Φυσικά, υποστηρίζονται όλες οι λειτουργίες που γνωρίζουμε από άλλους έξυπνους λαμπτήρες, όπως διαχείριση μέσω εφαρμογής για smartphones/tablets, dimmer, προγραμματισμός on/off ανάλογα με την ώρα, night mode κλπ.

Οι δημιουργοί ζητούν τη χρηματοδότηση του κοινού μέσα από την πλατφόρμα Kickstarter και ήδη έχουν καλύψει το μισό στόχο με 42 ημέρες να απομένουν. Η κυκλοφορία τους θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2015.

Loading