Big Brain Academy: Brain vs Brain Review

Ένα από τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια του Nintendo DS βρήκε τον δρόμο του και για το Nintendo Switch σε μια νέα και ανανεωμένη έκδοση για τη σύγχρονη εποχή, χωρίς, όμως, να αλλοιώνεται επουδενί η αρχική φιλοσοφία της εταιρείας. Ο λόγος για το Big Brain Academy: Brain vs Brain, το παιχνίδι που απευθύνεται σε gamers κάθε ηλικίας προκειμένου να ακονίσουν το μυαλό τους μέσα από μια ποικιλία παιχνιδιών που στοχεύουν σε διαφορετικές δεξιότητες.

big-brain-academy-brain-vs-brain-techgear-review-2.jpg


Για όσους δεν έτυχε ποτέ να παίξουν το Big Brain Academy, πρόκειται ουσιαστικά για μια συλλογή 20 mini games σχεδιασμένων για να προπονήσουν το μυαλό του gamer σε 5 διαφορετικές κατηγορίες: Identity, Analyse, Compute, Visualize και Memorize. Στη νέα έκδοση για το Nintendo Switch διατηρούνται κανονικά οι συγκεκριμένες κατηγορίες και η διάρκεια των mini games στα 60 δευτερόλεπτα, όπως και η διαβάθμιση στη δυσκολία τους ανάλογα με το πόσο γρήγορα λύνεις σωστά τους γρίφους. Προφανώς, ο στόχος είναι να πετύχεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα όσο περισσότερες σωστές απαντήσεις γίνεται για να μαζέψεις περισσότερους πόντους.

big-brain-academy-brain-vs-brain-techgear-review-3.jpg

Ανάλογα με την κατηγορία όπου εξετάζεσαι εμφανίζονται τα αντίστοιχα mini games που εκπαιδεύουν το μυαλό σου στον συγκεκριμένο τομέα (π.χ. μνήμη, αναγνώριση σχημάτων, αναγνώριση αντικειμένων, υπολογισμός και ανάλυση) και διαπιστώνεις πολύ γρήγορα ότι δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα όσο μπορεί να φαίνονται. Αυτός είναι και ο λόγος που το Big Brain Academy: Brain vs Brain είναι τρομερά εθιστικό, αφού σε «πριζώνει» να παίζεις ξανά και ξανά για να βελτιώσεις το σκορ σου και να δεις μια υψηλότερη συνολική βαθμολογία για το μυαλό σου. Θα βρείτε, επίσης, εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο καθένας είναι καλός σε συγκεκριμένους τομείς και γι΄ αυτό αξίζει να προπονηθείς στις κατηγορίες που δεν τα καταφέρνεις ιδιαίτερα καλά. Προσωπικά οι κατηγορίες της μνήμης (Memorize) και υπολογισμού (Compute) είναι οι δυνατές μου, αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με σχήματα με ζορίζουν αρκετά.

big-brain-academy-brain-vs-brain-techgear-review-6.jpg

Τα παιχνίδια μπορεί να διαρκούν μόλις 60 δευτερόλεπτα, αλλά αυτά είναι αρκετά για να σε αγχώσουν και ιδανικά για να παίζεις ξανά και ξανά. Για παράδειγμα καλείσαι να αναγνωρίσεις ποιο ζώο κρύβεται σε μια εικόνα που ξεκινά από μέγιστο zoom και απομακρύνεται, να καταλάβεις ποιο αντικείμενο-ζώο είναι πιο βαρύ, να θυμηθείς τα νούμερα που σου εμφανίστηκαν σε ένα κομπιουτεράκι, να επιλέξεις τα κατάλληλα σχήματα για να ολοκληρώσεις το σχέδιο στη σκιά, να καταλάβεις πως βλέπει η κάμερα ένα αντικείμενο από μια συγκεκριμένη διεύθυνση κλπ. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, όλα ξεκινούν από χαμηλό επίπεδο δυσκολίας, αλλά όσο απαντάς σωστά και γρήγορα αυξάνεται σταδιακά το επίπεδο.

big-brain-academy-brain-vs-brain-techgear-review-11.jpg

Αναφέραμε προηγουμένως ότι μπορούν να παίξουν ακόμα και μικρά παιδιά, αρκεί να ξέρουν να διαβάζουν και να έχουν μια βασική γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Τα γραφικά είναι πλήρως kid-friendly με όμορφα χρώματα, καθαρό και απλό περιβάλλον χρήσης χωρίς περισπασμούς, ενώ η μουσική επένδυση και τα ηχητικά εφέ είναι ευχάριστα και προσεγμένα για να μην σε ενοχλούν όσο προσπαθείς να παραμένεις συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Καθώς μαζεύεις αστέρια από τα παιχνίδια που παίζεις και πετυχαίνεις τους στόχους των μεταλλίων, το Big Brain Academy: Brain vs Brain σου δίνει διάφορα διακοσμητικά (καπέλα, ρούχα, γυαλιά κλπ.) για να διαμορφώσεις το μπαρμπαδάκι (Dr. Lobe) στο στυλ που σου αρέσει. Παράλληλα, κάθε φορά που ολοκληρώνεις ένα test σου εμφανίζει μία συνολική βαθμολογία για το μυαλό σου και αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που θα σε ωθήσει να παίζεις διαρκώς για να ανέβεις επίπεδο, όπως και ένας καλός λόγος για να δελεάσεις τα πιο μικρά παιδιά να συνεχίσουν το παιχνίδι.

big-brain-academy-brain-vs-brain-techgear-review-10.jpg

Στο Big Brain Academy: Brain vs Brain υπάρχουν 4 gameplay modes. Το κλασικό test mode είναι ένα συνολικό test με τυχαία επιλογή των mini games απ΄ όλες τις κατηγορίες για να βγάλεις ένα συνολικό σκορ για το μυαλό σου. Υπάρχει το Ghost Clash που σε βάζει να ανταγωνιστείς με τα σκορ άλλων παικτών επάνω στα ίδια mini games με στόχο να φτάσεις πρώτος τους 100 πόντους για να πάρεις τη νίκη, ενώ κάτι αντίστοιχο έχουμε και στο τοπικό multiplayer (όποιος φτάσει πρώτος στους 100 κερδίζει) με δυνατότητα προσαρμογής της δυσκολίας στο επίπεδο του κάθε παίκτη ξεχωριστά. Ως τρίτο mode μπορούμε να θεωρήσουμε τη δυνατότητα να παίζεις τα mini games ξεχωριστά ανά κατηγορία (η προπόνηση που λέγαμε) και ως τέταρτο mode αυτό που ξεκλειδώνεις αν πιάσεις υψηλές επιδόσεις για να παίζεις τα mini games ξεκινώνοντας από πιο δύσκολο επίπεδο κόντρα στο ρολόι.

big-brain-academy-brain-vs-brain-techgear-review-9.jpg

Συνολικά το Big Brain Academy: Brain vs Brain είναι ένα τρομερά εθιστικό και διασκεδαστικό παιχνίδι που πλέον μπορείς να απολαύσεις με την οικογένεια και τους φίλους σου για επικές μάχες. Τα έξτρα στοιχεία θα τα χαρακτηρίζαμε ως προσθήκες εκσυγχρονισμού, αλλά δεν γίνεται να μην αναφέρουμε ότι τα mini games είναι…τα ίδια με το προηγούμενο παιχνίδι. Θα θέλαμε, λοιπόν, να δούμε και κάτι διαφορετικό στα mini games από τη Nintendo.

*Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε για τις ανάγκες του review από τη CD Media.

Loading