Bleep: Η κρυπτογραφημένη υπηρεσία chat από την BitTorrent

BleepScreen

Η BitTorrent εκτός από torrent clients πειραματίζεται και με μια νέα υπηρεσία chat (text + video), η οποία βασίζεται στο πρωτόκολλο P2P και προσφέρει πλήρη κρυπτογράφηση (end-to-end) για ασφαλείς συνομιλίες χωρίς τον φόβο παρακολούθησης από κυβερνητικούς (και μη) οργανισμούς. Το σημείο κλειδί για να υλοποιήσουν αυτά που υπόσχονται είναι η απουσία κεντρικών servers, με αποτέλεσμα όλα τα metadata επικοινωνίας να περνούν κρυπτογραφημένα μεταξύ των peers των χρηστών, όπως περίπου λειτουργεί η ανταλλαγή των torrents.

Σύμφωνα με τον Farid Fadaie

"Υπάρχουν πολλές εφαρμογές messaging που διαφημίζουν ότι προσφέρουν κρυπτογράφηση end-to-end, αλλά αυτό δεν ισχύει για τα metadata με αποτέλεσμα οι χρήστες να μένουν εκτεθειμένοι. Η πλατφόρμα Bleep προσφέρει μοναδικές και πολύ διαφορετικές λειτουργίες απ' ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα"

Να σημειωθεί ότι το Bleep βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και για την ώρα υποστηρίζεται μόνο από Windows 7/8. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού με email ή αριθμό τηλεφώνου, αλλά θα προσφέρεται και η δυνατότητα χρήσης σε incognito mode χωρίς να δηλώνουν κανένα προσωπικό στοιχείο. Όσοι επιθυμείτε, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για την pre-alpha έκδοση από εδώ.

[via]

Loading