Bluesky: Το νέο κοινωνικό δίκτυο από τον δημιουργό του Twitter

Όσοι πίστευαν ότι ο Jack Dorsey θα αναπαυόταν στα…δισεκατομμύρια του μετά και την οριστική αποχώρηση από την Twitter, έκαναν λάθος. Ο συνιδρυτής και πρώην CEO της Twitter επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο λανσάροντας ένα νέο κοινωνικό δίκτυο που ονομάζεται Bluesky και φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί τόσο το πρώτο «παιδί» του, όσο και το ανερχόμενο Mastodon.

Για την ακρίβεια, το Bluesky είχε ανακοινωθεί πίσω στο 2019, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας ή για την πορεία της ανάπτυξης του. Όπως και να ΄χει, το Bluesky είναι πλέον διαθέσιμο σε beta έκδοση μέσα από το App Store της Apple για συσκευές iOS, αλλά μπορούν να το δοκιμάσουν μόνο όσοι έχουν λάβει σχετική πρόσκληση από την εταιρεία αφότου εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

bluesky-1.jpg

Αν και είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα, γνωρίζουμε ότι το Bluesky βασίζεται στο open-source πρωτόκολλο Authenticated Transfer Protocol που χαρακτηρίζεται από την εταιρεία ως ένα «ομοσπονδιακό κοινωνικό δίκτυο» όπου δημιουργούνται ξεχωριστά δίκτυα κάτω από έναν ενιαίο κόμβο. Οι βασικοί πυλώνες είναι η δυνατότητα μεταφοράς του λογαριασμού, η διαλειτουργικότητα, η απόδοση και η σωστή αλγοριθμική συμπεριφορά, έτσι ώστε ο χρήστης να έχει τον μεγαλύτερο δυνατό έλεγχο του λογαριασμού του.

Δεν έχει γίνει γνωστό κάποιο χρονοδιάγραμμα για το λανσάρισμα του Bluesky, όμως αν σας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μπορείτε να εγγραφείτε στη λίστα αναμονής.

Loading