Bolt Ultimate Sea Coaster: Το πρώτο πλωτό roller coaster στον κόσμο

H Carnival Cruise Line με έδρα τη Florida υπόσχεται έντονες δόσεις αδρεναλίνης, καθώς κατασκεύασε το πρώτο roller coaster εν πλω. Το Bolt Ultimate Sea Coaster είναι μέρος του ολοκαίνουργιου κρουαζιερόπλοιου Mardi Gras της Carnival και προσφέρει στους αναβάτες την ευκαιρία μιας γρήγορης και έντονης περιπέτειας.

Το διθέσιο αυτοκίνητο του Bolt σκαρφαλώνει κατά μήκος της πίστας με το ψηλότερο σημείο του να φτάνει έως 57 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Διαθέτει τελική ταχύτητα 40 μίλια την ώρα, με την Carnival να την περιγράφει ως «τεράστια επιτάχυνση» που είναι «ισχυρότερη από αυτή ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου Porsche 911 και Formula 1».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μπροστινός αναβάτης μπορεί να ελέγξει την ταχύτητα χρησιμοποιώντας το γκάζι που παρέχεται.

Το παρακάτω video δείχνει το Bolt να δαμάζει την εναρκτήρια διαδρομή και τα δύο στελέχη της Carnival που επέβαιναν να είναι έκπληκτοι από την ξαφνική έκρηξη ταχύτητας. Λίγο αργότερα, τελειώνοντας τη μοναδική βόλτα τους, ο ένας εκ των δύο αναβατών περιέγραψε την εμπειρία ως «φοβερή».

Το Mardi Gras βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο παρθενικό του ταξίδι με επιβάτες που περιλαμβάνει επισκέψεις στο Πουέρτο Ρίκο, τη Δομινικανή Δημοκρατία και τις Μπαχάμες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]


Loading