CableFree: Η νέα επαναστατική τεχνολογία για κεραίες 5G από τη Huawei

Τα εμπόδια των τελευταίων μηνών είναι τεράστια και επάνω σε αυτά έρχονται να προστεθούν και όλοι αυτοί οι αχαρακτήριστοι που καταστρέφουν τις κεραίες των υπό κατασκευή δικτύων 5G σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Παρόλα αυτά, η Huawei συνεχίζει ακατάπαυστα τη δουλειά επάνω στην τεχνολογία 5G και μοιάζει να ανοίγει την ψαλίδα ακόμη περισσότερο από τους ανταγωνιστές της σε αυτόν τον τομέα.

Συγκεκριμένα, η κινέζικη εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι υλοποίησε μια επαναστατική τεχνολογία κεραιών 5G που υπόσχεται χαμηλότερα επίπεδα ακτινοβολίας, βελτιωμένη ενεργειακή κατανάλωση και καλύτερη διασύνδεση με τον βασικό σταθμό του δικτύου 5G. Η τεχνολογία ονομάζεται CableFree και χρησιμοποιείται ήδη σε διάφορες κεραίες 5G της Huawei, όπως οι Golden Mini, Munich Pro και London Pro, αλλά και σε προϊόντα MIMO. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν άμεσα στα υπάρχοντα και υπό ανάπτυξη δίκτυα 5G.

Ορισμένα από τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας CableFree είναι τα εξής:

  • Περίπου 20% αύξηση στην αποδοτικότητα της κεραίας και μεγαλύτερη εμβέλεια.
  • Περίπου 80% οικονομικότερη ενεργειακή κατανάλωση
  • Μικρότερο βάρος για ευκολότερη και οικονομικότερη εγκατάσταση χωρίς να απαιτείται γερανός ή άλλου είδους ανυψωτικό μηχάνημα

Περίπου 80% μείωση στη χρήση υλικών σύνδεσης με τη βάση (γρανάζια, παξιμάδια κλπ.) με αποτέλεσμα να μειώνεται ταυτόχρονα και η όποια παρεμβολή στο σήμα

Μένει να δούμε, βέβαια, ποιες χώρες θα συνεχίσουν να εμπιστεύονται τον εξοπλισμό της Huawei για την υλοποίηση των δικτύων 5G. Για την ώρα οι ΗΠΑ και η Αυστραλία την έχουν μπλοκάρει, ενώ τις τελευταίες ημέρες ακούγεται ότι και το Ηνωμένο Βασίλειο θα επανεξετάσει τη συμμετοχή της κινέζικης εταιρείας στα δίκτυα της.

[Huawei]

Loading