ChatGPT 4: Η νέα έκδοση θα παράγει και videos σύμφωνα με τη Microsoft

Η Microsoft έχει προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα. (σ.σ. στις 16 Μαρτίου 2023) μια νέα εκδήλωση όπου θα μιλήσει για την ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στις εφαρμογές παραγωγικότητας (π.χ. Word, PowerPoint, Outlook), αλλά ήδη έρχονται στη δημοσιότητα ορισμένα στοιχεία.

Σύμφωνα με τον CTO της Microsoft Germany, Andreas Braun, η εταιρεία θα παρουσιάσει την έκδοση ChatGPT 4.0 που θα περιλαμβάνει διάφορα μοντέλα του αλγορίθμου με πολύπλευρες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα την παραγωγή video. Πέρα, λοιπόν, από την χρήση του ChatGPT ως chatbot για την παροχή πληροφοριών μέσω κειμένου, η νέα έκδοση θα βρει εφαρμογή σε περισσότερα πεδία με τρομερά πιο εξελιγμένες δυνατότητες από αυτές που έχουμε σήμερα στα χέρια μας.

Υπενθυμίζουμε ότι το Bing Chat της Microsoft βασίζεται στην έκδοση 3.5 που είναι αρκετά πιο προηγμένη σε σύγκριση με αυτήν που έχουμε πρόσβαση όλοι μας μέσω της OpenAI. Παρόλα αυτά, έχουν καταγραφεί ήδη αρκετοί προβληματισμοί για το επίπεδο των απαντήσεων, αλλά και μάλλον τραβηγμένες ανησυχίες για το ενδεχόμενο να έχει αναπτύξει δική του συνείδηση.

Μια τέτοια εξέλιξη πιθανότατα θα προκαλέσει νέες και ισχυρότερες αντιδράσεις κατά του AI, όχι τόσο σε αυτήν καθαυτή την εφαρμογή, όσο για το ηθικό σκέλος. Άλλωστε δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος σχετικά με τα deepfake videos που θεωρούνται αρκετά επικίνδυνα για την διασπορά των ψευδών και παραπλανητικών ειδήσεων, πέρα φυσικά από την χρήση της τεχνολογίας για…πορνογραφικούς σκοπούς.

Όπως και να ‘χει, θα περιμένουμε με ενδιαφέρον το ChatGPT 4 και τις δυνατότητες που θα έχει στην παραγωγή video. Με τις κατάλληλες ασφαλιστικές δικλείδες θα μπορούσε να αποδειχθεί ισχυρό εργαλείο για τους δημιουργούς περιεχομένου.

[via]

Loading