Η Κίνα απαγορεύει τη χρήση Bitcoins από στις τράπεζες

bitcoin

Η κυβέρνηση της Κίνας απαγόρευσε στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας να πραγματοποιούν συναλλαγές με Bitcoins, σε μια πρώτη προσπάθεια να καταλαγιάσει το σάλο που έχει ξεσπάσει γύρω από το ψηφιακό νόμισμα και το οποίο κατά τους τελευταίους μήνες έχει εκτοξεύσει τόσο τη δημοτικότητά του όσο και την αξία του στα ύψη.

Όπως δήλωσε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (People's Bank of China), μπορεί αυτή τη στιγμή το Bitcoin να μην αποτελεί κίνδυνο για το οικονομικό σύστημα της χώρας, αυτό όμως δε σημαίνει πως δε θα υπάρξουν προβλήματα και μελλοντικά.

Μάλιστα μετά τη δήλωση ότι το Bitcoin δεν αποτελεί νόμισμα με "πραγματικό νόημα" και δεν έχει την ίδια νομική υπόσταση με τα υπόλοιπα νομίσματα, το Bitcoin είδε την αξία του να πέφτει κατά 20% (κάτω από τα $1000). Αναλυτές κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερες πτώσεις στο βραχυπρόθεσμο μέλλον με έναν από αυτούς να προβλέπει τη μείωση της αξίας του στα μισά.

Ωστόσο, οι χρήστες του Internet μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά τα Bitcoins στις διαδικτυακές τους συναλλαγές πάντα φυσικά με δικό τους ρίσκο.

Στην αντίπερα όχθη, θυμίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας θα είναι το πρώτο στον κόσμο που θα δέχεται δίδακτρα με Bitcoins ενώ πληρωμές με το ψηφιακό νόμισμα θα δέχεται και η Virgin Galactic για τα διαστημικά ταξίδια της.

[via]
Loading