Η Κίνα ετοιμάζει τη δική της μαύρη λίστα για Αμερικανικές εταιρείες...

Ο ιδρυτής της Huawei δήλωσε ότι είναι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε αντίποινα μπορεί να ετοιμάζει η κινεζική κυβέρνηση στον οικονομικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, αλλά ήδη έχουν γίνει οι πρώτες κινήσεις με τον αποκλεισμό του Windows OS από τους υπολογιστές του στρατού.

Το επόμενο βήμα θα είναι ακόμα πιο αποφασιστικό, καθώς η Κίνα ετοιμάζει τη δική της "μαύρη λίστα" με σκοπό να μπλοκάρει τις δραστηριότητες των Αμερικανικών εταιρειών στη χώρα, φυσικά με την πρόφαση της προστασίας της εθνικής ασφάλειας.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, κ. Gao Feng,

Οι ξένες επιχειρήσεις, οργανισμοί και ιδιώτες που δεν θα συμμορφώνονται με τους όρους της αγοράς, δηλαδή δεν θα τηρούν τα συμβόλαια τους ή θα επιβάλλουν εμπάργκο ή θα σταματούν να προμηθεύουν τις Κινέζικες εταιρείες για μη-εμπορικούς λόγους, με αποτέλεσμα να προκαλούν σοβαρή ζημία, θα συμπεριληφθούν στη λίστα των "ανεπιθύμητων"

Με βάση τα όσα έχουν προηγηθεί, σε αυτή τη "μαύρη λίστα" θα πρέπει να μπουν άμεσα οι Google, Intel, Qualcomm, Broadcom, Xilinx, Microsoft και ARM, αλλά και γενικότερα όλες οι εταιρείες που έχουν διακόψει τη συνεργασία τους στην παρούσα φάση με τη Huawei.

Αντιλαμβάνεστε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργία και τους τζίρους των Αμερικανικών εταιρειών, οπότε θα πρέπει να βρεθεί συμβιβαστική λύση αρκετά σύντομα. Άλλωστε, ακόμη και ο πρόεδρος Trump έχει παραδεχτεί ότι ειδικά η Huawei θα αποτελέσει διαπραγματευτικό όρο σε μια γενικότερη νέα εμπορική συμφωνία με την Κίνα.

[via]

Loading