Chrome Search Companion: Το νέο εργαλείο AI αναζήτησης που δοκιμάζει η Google

Η Google αναζητά διακαώς τρόπους να ενσωματώσει εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης στα προϊόντα της και η τελευταία απόπειρα της είναι ένας «βοηθός αναζήτησης» για τον Chrome browser που θα βασίζεται στο Google Lens.

Αυτή τη στιγμή με ένα δεξί κλικ σε οποιαδήποτε φωτογραφία μπορείς να επιλέξεις την πραγματοποίηση αναζήτησης με βάση την συγκεκριμένη εικόνα (Search Image with Google), η οποία βάζει στο παιχνίδι το εργαλείο Google Lens για να σου σερβίρει παρόμοιες εικόνες.

Με το νέο εργαλείο Search Companion που επιθυμεί να ενσωματώσει η Google στην sidebar του Chrome browser, η αναζήτηση θα ενισχύεται με περισσότερες πληροφορίες για αυτό που θέλει να βρει ο χρήστης, όπως για παράδειγμα ο τίτλος και οι φωτογραφίες του άρθρου που κοιτάζει τη δεδομένη στιγμή, προκειμένου να σερβίρει πολύ πιο ακριβή αποτελέσματα.

Όπως το αντιλαμβανόμαστε αυτή τη στιγμή, το Search Companion θα είναι ουσιαστικά μια μορφή του multisearch που ενσωματώθηκε πέρυσι στο Google Lens, απλά ο χρήστης θα το βρίσκει άμεσα στην sidebar του Chrome browser.

Δεν αποκλείεται πως θα μάθουμε περισσότερα για αυτό στο επερχόμενο Google I/O 2023 στις 10 Μαΐου.

[via]

Loading