COVID Card: Η κάρτα εμβολιασμένου της Google για συσκευές Android

Μόλις χτες η Google ενημέρωσε το κοινό για την τεχνολογία MUM που βελτιώνει την υπηρεσία Google Search προκειμένου να σερβίρει όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστα αποτελέσματα αναζήτησης σχετικά με τα εμβόλια και την πανδημία COVID19. Σήμερα η εταιρεία προχωρά σε μια ακόμη χρήσιμη ενέργεια για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως, καθώς θα επιτρέπει στους χρήστες Android να αποθηκεύουν μια «ψηφιακή κάρτα εμβολιασμού» (COVID Card) στις συσκευές τους.

Η COVID Card θα είναι διαθέσιμη αρχικά στις ΗΠΑ σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς (κυβέρνηση, νοσοκομεία, εμβολιαστικά κέντρα κλπ.) και θα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία όπου έγινε ο εμβολιασμός, την ημερομηνία και τον τύπο του εμβολίου. Η κάρτα θα μπορεί να αποθηκευτεί στη συσκευή ή να είναι προσβάσιμη με ένα κλικ από την αντίστοιχη εφαρμογή ή ιστοσελίδα της αρμόδιας υγειονομικής υπηρεσίας, και θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επίδειξης ή/και διαμοιρασμού μέσω SMS, γραπτού μηνύματος ή email.

Η Google διευκρινίζει ότι η COVID Card δεν θα αποθηκεύεται στο cloud της εταιρείας, ούτε θα συλλέγει πληροφορίες από αυτήν, όπως για παράδειγμα πόσες φορές την έχεις επιδείξει και σε ποιες ημερομηνίες, ενώ δεν απαιτείται η εγκατάσταση της εφαρμογής Google Pay για την αποθήκευση της.

Αναμένουμε νεότερη ενημέρωση σχετικά με το λανσάρισμα της λειτουργίας και εκτός ΗΠΑ.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[Google]

Loading