up_icon
Cameras D-Link Gadgets Router

Η τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας στην IFA 2017 από τη D-Link

02 Σεπτεμβρίου 2017 Yannis Elpidis

Η τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας στην IFA 2017 από τη D-Link

Την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας ενσωματώνουν οι λύσεις που θα παρουσιάσει η D-Link στην κορυφαία έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών της Ευρώπης, IFA 2017, που πραγματοποιείται στο Βερολίνο. Μεταξύ των καινοτόμων προϊόντων που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνεται μία νέα σειρά με Wi-Fi κάμερες ασφαλείας, Wi-Fi routers για εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες, καθώς και η νέα προσθήκη στη σειρά προϊόντων COVr Whole Home Wi-Fi της D-Link.

Τα νέα προϊόντα αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση της D-Link να σχεδιάζει τις πιο γρήγορες, αξιόπιστες, εύχρηστες και ολοκληρωμένες Wi-Fi συσκευές, ώστε να βοηθάει τους καταναλωτές να υιοθετήσουν ένα τρόπο ζωής που στηρίζεται όλο και περισσότερο στη χρήση της ασύρματης τεχνολογίας.

Όπως δήλωσε ο Kevin Wen, Πρόεδρος της D-Link Europe,

"Η D-Link έχει δεσμευτεί να δημιουργεί λύσεις που είναι ειδικά σχεδιασμένες για να βελτιώνουν πραγματικά την εμπειρία του χρήστη με την ασύρματη τεχνολογία, μία εμπειρία που πρέπει να συμβαδίζει με τις αυξανόμενες απαιτήσεις του για διαρκή διασύνδεση. Διαθέτοντας παγκόσμιου κύρους εμπειρία στην τεχνολογία δικτύωσης, που μετρά περισσότερα από 30 χρόνια, μεταφέρουμε την τεχνολογία Wi-Fi για καταναλωτές στο επόμενο επίπεδο, προσφέροντας ταχύτητες που ανταγωνίζονται τις ενσύρματες συνδέσεις, αυξάνοντας την κάλυψη και την αξιοπιστία και εξαφανίζοντας τις περιοχές που δεν υπάρχει ισχυρό σήμα Wi-Fi

Oι προσδοκίες των καταναλωτών σε ό,τι αφορά την τεχνολογία Wi-Fi δεν αφορούν πλέον μόνο το ζήτημα της ταχύτητας. Οι πελάτες μας απαιτούν όλο και περισσότερες συνδέσεις Whole Home Coverage για να υποστηρίξουν την ασύρματη ζωή τους. Στην IFA 2017 θα παρουσιάσουμε μια μεγάλη ποικιλία από τις καινούριες λύσεις που σχεδιάσαμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες αυτές"

Σύστημα Hybrid Whole Home Powerline Wi-Fi (COVr-P2502)

Το σύστημα COVr Hybrid Powerline Wi-Fi της D-Link αποτελεί την πρώτη whole-home Wi-Fi λύση στον κόσμο που βασίζεται στην τεχνολογία Powerline, αξιοποιώντας το ήδη υπάρχον οικιακό router και μία σειρά από adapters, για να δημιουργήσει ένα σύστημα που προσφέρει πλήρη κάλυψη σε όλο το σπίτι.

Η τεχνολογία Powerline χρησιμοποιεί την υπάρχουσα ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού για να μεταφέρει δεδομένα, μετατρέποντας τα ηλεκτρικά κυκλώματα σε ένα υψηλής ταχύτητας ενσύρματο δίκτυο και κάθε ηλεκτρική πρίζα σε μία πιθανή πρίζα δικτύου. Προσφέρει αξιόπιστη και σταθερή σύνδεση, η οποία δεν επηρεάζεται σημαντικά όταν υπάρχει απόσταση ή όταν μεσολαβούν συμπαγή οικοδομικά υλικά. Για το λόγο αυτό, είναι ιδανική σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου στην πλειονότητα των σπιτιών οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από τσιμέντο/τούβλα.

Το σύστημα Hybrid Whole Home Powerline Wi-Fi έχει σχεδιαστεί για να εξαλείψει την ανάγκη για πολλαπλά δίκτυα, τις κακές συνδέσεις και τα σημεία που δεν υπάρχει ισχυρό σήμα Wi-Fi. Διαθέτει ένα ζεύγος υβριδικών Powerline Wi-Fi hotspot, τα οποία συνδέονται με υπάρχουσες ηλεκτρικές καλωδιώσεις σε ένα σπίτι μέσω μιας κοινής πρίζας.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να κινούνται ελεύθερα γύρω από το κτίριο και να κάνουν εναλλαγές των hotspot χωρίς να χάνουν τη σύνδεση στο smartphone ή το tablet, ενώ μπορούν να μιλούν, να πραγματοποιούν κλήσεις μέσω βίντεο ή να κάνουν streaming μουσικής και βίντεο χωρίς διακοπές.

Κάμερες Mini HD Wi-Fi camera (DCS-8000LH) και HD 180 Degree Wi-Fi camera (DCS-8100LH)

Οι compact κάμερες DCS-8000LH Mini HD Wi-Fi και DCS-8100LH HD 180 Degree Wi-Fi διαθέτουν μία σειρά από πλούσια χαρακτηριστικά για ολοκληρωμένη παρακολούθηση.

Το ενσωματωμένο Wi-Fi προσφέρει εκτεταμένη εμβέλεια και υψηλό εύρος ζώνης για αδιάκοπο streaming βίντεο HD 720p, ενώ εξακολουθούν να είναι συμβατές και με παλαιότερες ασύρματες συσκευές.

Οι ενσωματωμένες λειτουργίες ανίχνευσης κίνησης και ήχου μπορούν να στέλνουν αυτόματα ειδοποιήσεις στο smartphone ή tablet, ενημερώνοντας τον χρήστη για οποιαδήποτε ασυνήθιστη δραστηριότητα που ανιχνεύεται από τις κάμερες στο σπίτι ή το γραφείο.

Η νυχτερινή παρακολούθηση γίνεται ευκολότερα χάρη στις ενσωματωμένες υπέρυθρες IR LED, οι οποίες επιτρέπουν και στις δύο κάμερες να καταγράφουν βίντεο σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού. Οι χρήστες μπορούν να είναι ξέγνοιαστοι γνωρίζοντας ότι διαθέτουν δυνατότητες παρακολούθησης όλο το 24ωρο.

Και οι δύο κάμερες συνεργάζονται με την εφαρμογή της D-Link για Έξυπνα Σπίτια - τη mydlink Lite με τη σχετική ιστοσελίδα - επιτρέποντας στο χρήστη να λαμβάνει ειδοποιήσεις, να έχει πρόσβαση σε live feeds και να ενεργοποιεί χειροκίνητα την εγγραφή βίντεο μέσω της κινητής συσκευής του, μένοντας ήσυχος για την ασφάλεια όσων αγαπάει.

Στο παρελθόν, αυτό το επίπεδο παρακολούθησης ασφαλείας ήταν διαθέσιμο αποκλειστικά σε επαγγελματικά συστήματα ασφαλείας υψηλού επιπέδου. Σήμερα, χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας Wi-Fi και των κινητών συσκευών, οι ίδιες λειτουργίες προσφέρονται αξιόπιστα και οικονομικά σε όλους. Μέσω της εύχρηστης εφαρμογής που είναι εγκατεστημένη στην κινητή του συσκευή, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του ένα ασφαλές και αξιόπιστο μέσο παρακολούθησης του χώρου του με μερικά μόνο κλικ.

Router EXO AC1900 MU-MIMO (DIR-878) και Router EXO AC2600 MU-MIMO Wi-Fi Gigabit (DIR-882)

Τα router DIR-878 EXO AC1900 MU-MIMO Wi-Fi Gigabit Router και DIR-882 EXO AC2600 MU-MIMO Wi-Fi Gigabit Router προσφέρουν τις πιο γρήγορες ασύρματες ταχύτητες και την πιο εκτεταμένη κάλυψη που υπάρχει σήμερα στην αγορά.

Εκτός από τις γρήγορες ταχύτητες Wi-Fi, τα δύο Wi-Fi Gigabit router προσφέρουν Multiple-User MIMO (MU-MIMO) με Advanced AC SmartBeam, ειδικά για τους χρήστες που θέλουν να κάνουν streaming ταινιών 4K, να απολαμβάνουν online παιχνίδια χωρίς διακοπές, να μεταφέρουν μεγάλα αρχεία και να περιηγούνται στο διαδίκτυο με πολλές συσκευές ταυτόχρονα.

Και τα δύο χρησιμοποιούν την πρωτοποριακή τεχνολογία 802.11ac Wave 2 και προσφέρουν συνδυασμένες ασύρματες ταχύτητες μέχρι 1,9 Gbps και 2,533 Gbps αντίστοιχα.

Η τεχνολογία MU-MIMO δίνει τη δυνατότητα στα router να στέλνουν και να λαμβάνουν μεγάλες ποσότητες δεδομένων ταυτόχρονα από και προς τις συσκευές, αυξάνοντας σημαντικά το διαμοιρασμό και την ανταπόκριση των εφαρμογών, ενώ το Advanced AC SmartBeam κατευθύνει το ασύρματο σήμα στις συσκευές που το χρειάζονται για να βελτιώσει σημαντικά την εμβέλειά του.

Στο παρελθόν, στα σπίτια μπορεί να υπήρχαν μερικές έξυπνες συσκευές και ένας ή δύο υπολογιστές, σήμερα ωστόσο τα σύγχρονα σπίτια είναι γεμάτα με μια μεγάλη γκάμα συνδεδεμένων συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα, tablets, αποκωδικοποιητές, δικτυακές κάμερες ασφαλείας και κονσόλες παιχνιδιών. Σε συνδυασμό με την αυξανόμενη επικράτηση του 4K streaming για media, είναι απαραίτητο η ταχύτητα του οικιακού δικτύου να είναι αξιόπιστη και το εύρος ζώνης να μπορεί να ικανοποιεί τις απαιτήσεις ενός δικτύου για εξελιγμένη διασύνδεση.

Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑ
techgear_icon