Το Google Play αναπτύσσεται ταχύτερα, αλλά το App Store κερδίζει περισσότερα [Ετήσια Αναφορά]

Η Distimo, εταιρεία που παρέχει αναλυτικά στοιχεία για την πορεία των mobile εφαρμογών και των αντίστοιχων καταστημάτων, δημοσίευσε την ετήσια αναφορά της για το 2012, με πολλά ενδιαφέροντα στατιστικά και πληροφορίες για τα App Store και Google Play, τις δημοφιλέστερες εφαρμογές και τους πιο επιτυχημένους δημιουργούς.

Distimo Year in Review 2012

Το Google Play παρουσιάζει αξιοσημείωτη ανάπτυξη, ιδιαίτερα το τελευταίο τετράμηνο, καθώς ο ημερήσιος τζίρος αυξήθηκε κατά 43% στις 20 μεγαλύτερες αγορές, ενώ ο ημερήσιος τζίρος του App Store της Apple (για iPhone και iPad) αυξήθηκε κατά 21% την ίδια περίοδο. Αυτό σημαίνει ότι η Google κλείνει την ψαλίδα, αλλά έχει δρόμο να διανύσει, μιας και ο τυπικός ημερήσιος τζίρος για το App Store είναι περίπου $15 εκατ., ενώ για το Google Play το αντίστοιχο ποσό κυμαίνεται στα $3.5 εκατ.

Σε ό,τι αφορά τις εφαρμογές, το Draw Something κατάφερε να φτάσει το 1 εκατ. χρήστες μέσα σε μόλις εννέα ημέρες κυκλοφορίας, αλλά το ρεκόρ κατέχει το Line Pop της Naver, το οποίο έφτασε το 1.75 εκατ. χρήστες μέσα σε μόλις 72 ώρες διαθεσιμότητας σε ασιατικές αγορές.

Η χώρα με τη μεγαλύτερη αγορά εφαρμογών για tablets είναι η Ρωσία, όπου το 46% όλων των iOS downloads πήγε στο iPad, ενώ στην αντίθετη όχθη βρίσκεται η Ιαπωνία όπου μόλις το 7% των iOS downloads αφορούσε εφαρμογές iPad. Πάντως, ο τζίρος των εφαρμογών για iPad είναι ήδη μεγαλύτερος από αυτός των εφαρμογών για iPhone, σε αρκετές χώρες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τον τεράστιο αριθμό διαθέσιμων εφαρμογών στα δύο μεγαλύτερα mobile καταστήματα, συγκριτικά είναι λίγες αυτές που αποφέρουν μεγάλο κέρδος, καθώς για το 2012 μόλις 7 εφαρμογές είναι υπεύθυνες για το 10% του συνολικού τζίρου στο App Store για το iPhone, 6 για το App Store του iPad και 4 για το Google Play!

Ακολουθούν οι λίστες με τους κορυφαίους δημιουργούς και τις κορυφαίες εφαρμογές (σε downloads) για τα App Store και Google Play.

[Distimo]

Loading