Donald Trump: Ετοιμάζει αγωγές κατά των Facebook, Twitter και YouTube

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump ανακοίνωσε ότι πρόκειται να υποβάλλει αγωγές εναντίον των Facebook, Twitter και YouTube, καθώς και στους CEOs κάθε εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Trump, οι τεχνολογικές εταιρείες παραβίασαν τα δικαιώματά του στην Πρώτη Τροποποίηση και αποκάλεσε το Facebook «κρατικό ηθοποιό» σε μία από τις αγωγές του.

«Η υπόθεσή μας θα αποδείξει ότι αυτή η λογοκρισία είναι αντισυνταγματική», δήλωσε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι σκοπεύει να ζητήσει αποζημίωση από κάθε εταιρεία. Η απόφαση υποβολής αγωγών σε δικαστήριο της Φλόριντα μπορεί να αποδειχθεί το πρώτο εμπόδιο για τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς τόσο το Facebook όσο και το Twitter έχουν αναφέρει ότι οποιαδήποτε υπόθεση υποβληθεί εναντίον τους, πρέπει να γίνει σε επιλεγμένα δικαστήρια στην Καλιφόρνια.

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου, το Twitter και το Facebook ανέστειλαν τους λογαριασμούς του Trump από τις πλατφόρμες τους.

«Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι να επιτρέψουμε στον Πρόεδρο Trump να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι πολύ υψηλοί», δήλωσε τότε ο CEO του Facebook Mark Zuckerberg.

Η ώρα της «εκδίκησης» του Trump έρχεται δύο μήνες, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο του Facebook δήλωσε ότι η αναστολή της εταιρείας προς τον πρώην Πρόεδρο ήταν «κατάλληλη». Η Facebook μάλιστα σκοπεύει να διατηρήσει την απαγόρευση μέχρι τουλάχιστον τον Ιανουάριο του 2023. Μετά την απόφαση, ο Τραμπ χαρακτήρισε τις ενέργειες του Facebook «απόλυτη ντροπή και ντροπή για τη χώρα μας».

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading