Νέα πίστα για το DOOM μετά από 21 χρόνια! Δείτε πως θα μπορέσετε να παίξετε

DOOM

Πέρασαν 22 χρόνια από τότε που η id software κυκλοφόρησε το πρώτο DOOM και ο δημιουργός του παιχνιδιού, John Romero, αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στους φίλους του δημοφιλέστατου FPS που έδειξε τον δρόμο για τους συνεχιστές αυτής της κατηγορίας.

Ο Romero ανακοίνωσε μέσα από αναρτήσεις σε Facebook και Twitter ότι ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό μιας ολοκαίνουργιας πίστας για το DOOM, την οποία μπορεί να κατεβάσει ο καθένας δωρεάν από εδώ. Σύμφωνα με τον δημιουργό, η νέα πίστα αντικαθιστά την τελευταία πίστα από το επεισόδιο “Knee-Deep in the Dead” και για να παίξετε θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κατεβάστε την νέα πίστα δωρεάν από εδώ.
  2. Αγοράστε (ή γενικά βρείτε) κάποια έκδοση του DOOM (π.χ. The Ultimate DOOM)
  3. Θα χρειαστείτε, επίσης, το πρόγραμμα ZDOOM (το χρησιμοποιούν οι modders για να εκμεταλλευτούν το source code του παιχνιδιού, αλλά δεν χρειάζεται να πονοκεφαλιάζετε). Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από εδώ.
  4. Στη συνέχεια περάστε όλα τα αρχεία του ZDOOM και το αρχείο της πίστας “e1m8b.wad” μέσα στον φάκελο “base” του The Ultimate DOOM.
  5. Αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω, σύρετε το αρχείο e1m8b.wad επάνω στο εκτελέσιμο αρχείο ZDOOM (θα διακρίνετε το εικονίδιο με τον στρατιώτη του DOOM) έτσι ώστε να “τρέξει” η modified έκδοση του παιχνιδιού.
  6. Στην κεντρική οθόνη του παιχνιδιού επιλέξτε “New Game” και το επεισόδιο “Knee Deep in the Dead”

Αν θέλετε μπορείτε να παίξετε όλες τις πίστες μέχρι να φτάσετε στη νέα πίστα, διαφορετικά υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθείτε απευθείας εκεί πληκτρολογώντας την εντολή “idclev18“.

Για να μην ξεχνιόμαστε: “iddqd” για God mode και “idkfa” για όλα τα όπλα…

Μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε τα παλιά, όσο περιμένουμε το νέο DOOM που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016 για Xbox One, PS4 και Windows PC.

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Gaming and tagged . Bookmark the permalink.