Dragon's Dogma II: Εκτενής παρουσίαση του gameplay και ημερομηνία κυκλοφορίας

Η παρουσίαση του Dragon's Dogma 2 επιβεβαίωσε ότι το πολυαναμενόμενο sequel θα κυκλοφορήσει σε PlayStation 5, Xbox Series X|S και PC μέσω της πλατφόρμας Steam στις 22 Μαρτίου 2024, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν από σήμερα. Ο σκηνοθέτης του Dragon's Dogma 2, Hideaki Itsuno, και ο παραγωγός Yoshiaki Hirabayashi παρουσίασαν επίσης ένα νέο trailer και gameplay για το action RPG, συμπεριλαμβανομένου του νέου Trickster Vocation, νέους εχθρούς και περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία και τις επιλογές gameplay που θα κάνουν οι παίκτες καθώς θα βυθίζονται στον καθηλωτικό φανταστικό κόσμο.

Υπόθεση

Στο Dragon's Dogma 2, οι παίκτες θα ζήσουν την ιστορία του Arisen, του οποίου την καρδιά έκλεψε ο Δράκος. Αν και το περιβάλλον του sequel παραπέμπει στους καταπράσινους λόφους του κλασικού Dragon's Dogma και του expansion Dark Arisen, αυτή η πρωτότυπη περιπέτεια λαμβάνει χώρα σε έναν παράλληλο κόσμο που εμπεριέχει δύο έθνη με διαφορετικές προσεγγίσεις στην απειλή του Δράκου. H αντιβασίλισσα Disa έχει τοποθετήσει έναν ψεύτικο Arisen για να διαφυλάξει τον έλεγχο του βασιλείου Vermund για τον γιο της. Εν τω μεταξύ, το θηριώδες έθνος του Battahl θεωρεί τα απόκοσμα Pawns πηγή δυστυχίας και έχει στραφεί στη λατρεία της Lambent Flame και της αυτοκράτειρας Nadinia για να αποτρέψει τη συμφορά. Η παρουσίαση μας έδωσε μια γεύση από ορισμένους από τους προορισμούς στους οποίους θα μπορούν να οδηγηθουν οι παίκτες από τα quests, όπως ο απομονωμένος θύλακας των ξωτικών Sacred Arbor. Τα ξωτικά εκεί επικοινωνούν στη δική τους γλώσσα και τα Pawns που είναι ικανά να καταλάβουν την ομιλία τους θα μεταφράζουν για τους Arisen εφόσον βρίσκονται στην ομάδα σας. Τα Pawns μπορούν επίσης να ειδικευτούν σε άλλες δεξιότητες, κάνοντας την προσωπικότητά τους πιο ξεχωριστή.

Ένα ταξίδι που καθορίζεται από τις επιλογές

Ξεκινώντας το ταξίδι τους στο Dragon's Dogma 2, οι παίκτες θα μπορούν να δημιουργήσουν τόσο τον Arisen όσο και το Main Pawn τους μέσω του εύχρηστου και βαθύτατου μηχανισμού δημιουργίας χαρακτήρων που χρησιμοποιεί φωτογραμμετρία για να ενισχύσει τον ρεαλισμό της εμφάνισης κάθε χαρακτήρα. Επιπλέον, οι παίκτες μπορούν να καθορίσουν την προσωπικότητα του Main Pawn τους, η οποία θα επηρεάσει τη συμπεριφορά τους και τις επιλογές των συνομιλιών τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Καθώς οι παίκτες εξελίσσονται, θα ξεκλειδώνουν πρόσθετες κλάσεις, όπως ο Trickster. Αυτή η αποκλειστική κλάση του Arisen μπορεί να δημιουργεί ψευδαισθήσεις μέσω του καπνού που δημιουργείται από το μοναδικό του όπλο, το Censer. Οι Tricksters μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ψευδαισθήσεις για να εξαπατήσουν τους εχθρούς ώστε να μάχονται εναντίον των δικών τους και μπορούν να αυξήσουν προσωρινά τη δύναμη των Pawns πέρα από τα όριά τους. Η νέα κλάση Trickster αναδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους οι παίκτες μπορούν να χειριστούν και να εκμεταλλευτούν την ενισχυμένη AI των εχθρών για να ανοίξουν εντελώς νέες δυνατότητες μάχης.

Στην παρουσίαση πήραμε επίσης μία πρώτη γεύση από τις κλάσεις Warrior και Sorcerer που θα είναι διαθέσιμες τόσο στους Arisen όσο και στους Pawns. Ο Warrior διαθέτει μια στιβαρή σωματική διάπλαση που ειδικεύεται στην άμεση μάχη, με τη δύναμη να αντέχει τις εχθρικές επιθέσεις. Οι Warriors είναι δεξιοτέχνες των όπλων με δύο χέρια, όπως το μεγάλο σπαθί και το σφυρί. Ο Sorcerer είναι μια κλάση που ειδικεύεται στις διάφορες επιθέσεις μαγείας. Η μαγεία τους προκαλείται με τα δύο χέρια μέσω ενός μεγάλου ραβδιού και μπορεί να αλλάξει την πορεία της μάχης σε κάθε ευκαιρία.

Αντιμετωπίστε τρομερούς εχθρούς

Οι Itsuno και Hirabayashi έδωσαν και μια πρώτη εικόνα για διάφορα τέρατα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, συμπεριλαμβανομένου του νέου εχθρού Talos, ενός πανύψηλου χάλκινου golem που μπορεί να προκαλέσει τεράστια καταστροφή με ένα μόνο βήμα. Αφού ο Talos αναδυθεί από τα νερά, οι παίκτες θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τα διάφορα εργαλεία που τους παρέχονται από την κλάση τους, τα Pawns και το περιβάλλον για να κατατροπώσουν αυτό το πανίσχυρο κατασκεύασμα. Επίσης, είδαμε gameplay για τους εχθρούς Dullahan και Drake. Ο Dullahan είναι ένα ακέφαλο πνεύμα ικανό να ακινητοποιεί τον στόχο του πριν χτυπήσει με την ισχυρή καμπύλη λεπίδα του. Οι Drakes είναι δεινοί δρακόντειοι εχθροί, ικανοί να εκπνέουν μια ισχυρή φλόγα όταν τους αντιμετωπίζετε και να πετάνε για να αλλάξουν τις ισορροπίες της μάχης.

Loading