up_icon
Gaming

Earthworms: Οι απλές συνταγές είναι πάντα στη μόδα! [Review]

13 Μαρτίου 2018 Techgear Team

Earthworms: Οι απλές συνταγές είναι πάντα στη μόδα! [Review]

Είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε αρκετές ευχάριστες ώρες με το Earthworms, την τελευταία δημιουργία της Πολωνικής εταιρείας All These Moments. Πρόκειται για ένα καλοσχεδιασμένο adventure που ακολουθεί την παλιά point-and-click συνταγή όπου απλά κατευθύνουμε τον ήρωα και τις ενέργειές του με αριστερό κλικ. Eίναι ότι πιο απλό στο χειρισμό του, σπάνια θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε έστω και το δεξί κλικ του ποντικιού.

Το παιχνίδι αφηγείται την ιστορία του Daniel White, ενός ντεντέκτιβ που έχει το χάρισμα να βλέπει οράματα και προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση εξαφάνισης ενός νεαρού κοριτσιού. Η ιστορία ξεκινά με περίεργο τρόπο, όταν κάποιος που είναι ντυμένος δέντρο(!) προσλαμβάνει τον ήρωα και ξεκινά η περιπέτειά του σε μία παραλιακή πόλη όπου κάτι πηγαίνει πολύ πολύ στραβά…

Γρήγορα η απλή –φαινομενικά- υπόθεση φαίνεται πως είναι πολύ σοβαρή, τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, δεδομένα αποκαλύπτονται και ο Daniel τηλεμεταφέρεται σε ένα παράλληλο κόσμο. Εκεί συνεχίζει την αναζήτηση της κοπέλας και -αφού τη σώσει- τις προσπάθειές του να καταλάβει τί ακριβώς έγινε και να επανορθώσει τη ζημιά που δημιουργήθηκε.

Υπάρχει ένα περίεργο μείγμα από sci-fi, μαγεία και ένταση, ενώ όσον αφορά το σενάριο και το γενικότερο στυλ του Earthworms συνδυάζονται αρκετά στοιχεία από νουάρ, X-Files και Twin Peaks ατμόσφαιρα. Σε κάποια σημεία υπάρχουν οι απαιτούμενες δόσεις χιούμορ, ενώ αποφεύγει με πολύ καλό τρόπο να μπει σε χωράφια horror. Με βάση δηλαδή την ιστορία, θα μπορούσε άνετα να γυρίσει προς horror survival game, αλλά οι δημιουργοί του κράτησαν (σωστά) τις απαιτούμενες αποστάσεις κάνοντάς το ανάλαφρο και λίγο σουρεαλιστικό. Κρατείστε ότι αν και δεν απευθύνεται σε δεκάχρονα, μπορείς άνετα να παίξεις με ακουστικά νύχτα στο σκοτάδι, χωρίς άλλες παρενέργειες ☺

Στην πορεία θα βρεθούμε αντιμέτωποι με γρίφους και προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσουμε, με δυσκολία που κινείται περίπου στο μέσον όρο των adventures. Δύσκολα θα «κολλήσεις» σε κάποιο σημείο, συνήθως αρκεί λίγη προσοχή και μία νέα προσέγγιση για να ξεπεραστεί η όποια δυσκολία.

Τα γραφικά είναι καλοσχεδιασμένα, αποτελούνται από σειρά σκηνών που είναι ζωγραφισμένες στο χέρι. Βασίζονται μάλιστα στην τεχνοτροπία του Αμερικανού ζωγράφου Edward Hopper, αλλά δυστυχώς δεν τον γνωρίζαμε τον κύριο(☺), οπότε και μας ήταν αδύνατο να εκτιμήσουμε πλήρως το δημιουργικό κομμάτι.

Δε φτάνουν σε καμία περίπτωση κορυφαίους τίτλους του είδους, δεν πρόκειται να σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό, δεν ήταν άλλωστε αυτός ο στόχος τους, αλλά είναι τουλάχιστον αξιοπρεπή. Σαν αποτέλεσμα δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε hardware, το Earthworms θα τρέξει απροβλημάτιστα στα περισσότερα PC και Laptop εκεί έξω.

Κανένα παράπονο από τον τομέα του ήχου και του Soundtrack, με τη μουσική να είναι προσεγμένη και σε σωστούς ρυθμούς όπου χρειάζεται. Θυμόμαστε πως η All Those Moments δεν είναι η τεράστια εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών, αλλά μία indy προσπάθεια του χώρου.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για ένα καλό adventure με πολλά στοιχεία που θα σας κερδίσουν. Ακόμα και αν σας ξενίσει η πρώτη προσέγγιση και εκκίνηση της ιστορίας, δώστε του μία ευκαιρία και δε θα χάσετε!

Earthworms - [Steam Link]

 

Techgear Team

ΣΧΟΛΙΑ
techgear_icon