Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει σε εφαρμογή ένα νέο σχέδιο προκειμένου να καταστήσει την Ευρώπη πιο δεκτική στις νέες εταιρείες και να ενθαρρύνει την ψηφιακή καινοτομία.

Οι προτάσεις -που υποστηρίζονται από τεχνολογικές εταιρείες που εδρεύουν στην Ευρώπη όπως οι Rovio, Spotify και Tech City Investment Organisation- κάνουν λόγο για μεγαλύτερη ώθηση στην εκπαίδευση, προσπάθεια προσέλκυσης χαρισματικών νέων και περισσότερες ευκαιρίες επένδυσης σε start-up εταιρείες.

Κάθε χώρα θα πρέπει να ορίσει έναν 'Chief Digital Officer' ο οποίος θα εκπροσωπεί τα τεχνολογικά της συμφέροντα. Το μανιφέστο κατονομάζει επίσης πολλά προβλήματα όπως η προστασία των δεδομένων και η "ξεπερασμένη" Ευρωπαϊκή νομοθεσία και προτείνει τη δημιουργία μιας 'Πανευρωπαϊκής Startup Visa' που θα επιτρέπει στους κατοίκους της ΕΕ να μετακινούνται εύκολα από χώρα σε χώρα.

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Neelie Kroes δήλωσε:

"Μπορούμε να χτίσουμε μια Startup Ευρώπη. Μια ήπειρο που να είναι ψηφιακή, συνδεδεμένη και ανταγωνιστική. Μια ήπειρο που η καινοτομία δεν θα παρεμποδίζεται αλλα θα υποστηρίζεται. Μια ήπειρο όπου πολλές νέες εταιρείες θα μπορούν να ξεκινούν από αυτήν και να παραμένουν σε αυτήν. Αυτό ονειρεύομαι και αυτό ελπίζω να πραγματοποήσω."

[via]
Advertisements