Elden Ring: Σαρώνει με 12 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως μέσα σε 18 ημέρες

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Elden Ring έχει σχεδόν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των gamers σε παγκόσμιο επίπεδο. Το souls-like RPG των FromSoftware και Bandai Namco απολαμβάνει διθυραμβικές κριτικές τόσο από τον ειδικό Τύπο, όσο και από τους gamers, αλλά δεν παύει να προκαλεί μεγάλη εντύπωση ο αριθμός των πωλήσεων που έχει σημειώσει διότι το στυλ του δεν είναι και ό,τι πιο mainstream για τον μέσο gamer.

Προφανώς, αυτό δεν χαλάει καθόλου τις δύο εταιρείες, οι οποίες ανακοίνωσαν περήφανα πως το Elden Ring έχει ξεπεράσει τα 12 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως μέσα σε μόλις 18 ημέρες κυκλοφορίας και το 1 εκατ. αφορά αποκλειστικά την αγορά της Ιαπωνίας.

Το επίτευγμα του Elden Ring δεν είναι καθόλου αμελητέο, αφού έχει ήδη ξεπεράσει κατά 2 εκατ. τις συνολικές πωλήσεις όλων των εποχών του Dark Souls 3, ενώ πλησιάζει σχεδόν τις μισές συνολικές πωλήσεις της σειράς Dark Souls (27 εκατ.).

Η εντυπωσιακή αποδοχή του Elden Ring ανοίγει τον δρόμο για εκμετάλλευση του νέου franchise σε περισσότερους τομείς πέραν του gaming, κάτι που παραδέχτηκαν οι FromSoftware και Bandai Namco. Δεν αποκλείουμε, λοιπόν, το ενδεχόμενο να έχουμε σχετικά σύντομα ανακοινώσεις για νέα projects που θα βασίζονται σε αυτό.

Δείτε και την επική διαφήμιση από την Ταϊλάνδη:

[FromSoftware]

Loading