Elon Musk: Υπόσχεται πλήρως βιώσιμη λύση για το ενεργειακό πρόβλημα

Καιρό είχαμε να ακούσουμε κάτι πραγματικά πομπώδες από τον Elon Musk που να αφορά όλο τον πλανήτη, αλλά να που ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος έχει στα σκαριά ένα νέο σχέδιο που σύμφωνα με τον ίδιο θα ανοίξει τον δρόμο για μια πλήρως βιώσιμη λύση στο ενεργειακό πρόβλημα.

Η εξαγγελία του Musk έγινε φυσικά μέσα από το δικό του, πλέον, Twitter και αφορά την μακροπρόθεσμη στρατηγική της Tesla. Το Master Plan 3 θα παρουσιαστεί επίσημα την 1η Μαρτίου στην εκδήλωση Tesla Investor Day που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις GIGA στο Texas .

Το πρώτο Master Plan της Tesla είχε αποκαλυφθεί το 2006 και αφορούσε την ανάπτυξη της εταιρείας με την παραγωγή του πρώτου υψηλής απόδοσης ηλεκτρικού οχήματος (Tesla Roadster), τα κέρδη του οποίου θα βοηθήσουν για να κατασκευαστεί ένα πιο οικονομικό οικογενειακό sedan (Tesla Model S) και με τα νέα κέρδη τα ακόμα πιο οικονομικά Tesla Model 3 και Tesla Model Y. Σε γενικές γραμμές εξελίχθηκε πολύ καλά, αν και όχι σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Το δεύτερο Master Plan παρουσιάστηκε το 2016 ως το πλάνο της Tesla για την επέκταση των ηλεκτρικών οχημάτων σε περισσότερες κατηγορίες (τράκτορας, ηλιακές οροφές, μπαταρίες - αποθήκες ενέργειας και αυτόνομη οδήγηση που θα είναι 10 φορές πιο ασφαλής από την συμβατική. Στα χρόνια που ακολούθησαν είδαμε κάποιες από αυτές τις ιδέες να υλοποιούνται, αλλά σε καμία περίπτωση στον βαθμό που θα περίμενε τόσο η εταιρεία, όσο και οι καταναλωτές.

Ομολογουμένως μας έχει κινήσει το ενδιαφέρον η εξαγγελία του Musk και μένει να δούμε αν πρόκειται όντως για λύση ή αν θα είναι και πάλι ένα concept βγαλμένο από την επιστημονική φαντασία (ή απλά την δική του).

Loading