Empire of Sin: Ένα turn-based strategy game από τον δημιουργό του DOOM στην εποχή της Ποτοαπαγόρευσης [Video]

Ο θρυλικός δημιουργός των DOOM, Wolfenstein και Quake, John Romero, αφήνει για λίγο στην άκρη τα first person shooters για να ασχοληθεί με την κατηγορία των turn-based strategy games και το αποτέλεσμα της δουλειάς του είναι το Empire of Sin.

Το παιχνίδι παρουσιάστηκε στην E3 2019 και όπως περιγράφει η ιστοσελίδα Polygon, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα XCOM στημένο στη χρονική περίοδο του 1920 στο Σικάγο. Από την περιγραφή και μόνο καταλαβαίνετε ότι η υπόθεση αφορά την περίοδο της Ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ και φυσικά τη δράση των πιο διάσημων gangsters στην ιστορία.

Τα γραφικά είναι προσεκτικά σχεδιασμένα έτσι ώστε να αναπαριστούν πιστά εκείνη την περίοδο και το soundtrack κινείται στο ίδιο επίπεδο. Στο Empire of Sin αναλαμβάνεις τον ρόλο ενός από τους 14 αρχιμαφιόζους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και ιστορικά πρόσωπα όπως ο Al Capone.

Ο χάρτης είναι χωρισμένος σε περιοχές που ελέγχει η εκάστοτε συμμορία (βάλτε μέσα καζίνο, οίκους ανοχής, μπαρ κλπ.) και το σύστημα μάχης είναι turn-based απαιτώντας καλή στρατηγική τοποθέτηση της ομάδας σου για να έχεις τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Το Empire of Sin θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020 για Windows PC, Mac, Xbox One, PS4 και Nintendo Switch.

Loading