EnableTalk, το ζευγάρι γάντια που δίνει φωνή στη νοηματική γλώσσα! [Videos]

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εφεύρεση έδωσε σε τρεις μαθητές από την Ουκρανία (Anton Stepanov, Anton Posternikov και Maxim Osika) το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Imagine Cup 2012, που διοργάνωσε η Microsoft στην Αυστραλία.

EnableTalk

Οι τρεις εφευρέτες παρουσίασαν το EnableTalk, ένα ζευγάρι γάντια με αισθητήρες, τα οποία επικοινωνούν με ειδική εφαρμογή για τη μετατροπή των χειρονομιών της νοηματικής γλώσσας σε αυτοματοποιημένη ομιλία, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε ανθρώπους με προβλήματα ακοής να επικοινωνούν με αυτούς που δεν γνωρίζουν τη νοηματική γλώσσα.

Στην εισαγωγή τους για το project EnableTalk, οι τρεις μαθητές αναφέρουν:

"Πριν από καιρό, παρατηρήσαμε σε ένα supermarket ότι ο ταμίας δε μπορούσε να καταλάβει τι ήθελε να πει ο κωφάλαλος συμπολίτης μας και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμη μια συσκευή που θα βοηθούσε να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο στην επικοινωνία. Ξαφνιαστήκαμε όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες συσκευές στην αγορά. Αργότερα, όταν ήρθαμε σε επαφή με αθλητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής στο σχολείο μας, βεβαιωθήκαμε ότι μια τέτοια λύση είναι απαραίτητη για να μπορούν να επικοινωνούν με όλο τον κόσμο"

EnableTalk Prototypes

Το ευχάριστο είναι ότι η παραγωγή αυτών των γαντιών είναι πολύ προσιτή, ενώ είναι εύκαμπτα, εύχρηστα και λειτουργούν με μπαταρία. Κάθε ένα γάντι διαθέτει 15 αισθητήρες που καταγράφουν τις κινήσεις των χεριών και τις αποστέλλει μέσω Bluetooth στην εφαρμογή Enable Talk για smartphones, η οποία "μεταφράζει" τα δεδομένα με την βοήθεια των Microsoft Speech και Bing APIs.

EnableTalk Parts

Στα παρακάτω videos μπορείτε να δείτε το πρωτότυπο ζευγάρι της ομάδας (κοστίζει περίπου $50), αλλά η μαζική παραγωγή θα ρίξει το κόστος τους μόλις στα $20, επομένως θα είναι πολύ προσιτά για τους περίπου 275 εκατ. συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

[via Dailymail]

Loading