Τέλος εποχής για την έντυπη έκδοση της εγκυκλοπαίδειας Britannica

Μετά από 244 χρόνια ιστορίας, ο εκδοτικός οίκος Encyclopedia Britannica ανακοίνωσε ότι σταματά τις έντυπες εκδόσεις της θρυλικής εγκυκλοπαίδειας. Η εγκυκλοπαίδεια που κάποτε πωλείτο από πόρτα σε πόρτα, σκοπεύει τώρα να μεταβεί στην ψηφιακή εποχή.

Τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για τις εγκυκλοπαίδειες Britannica είχε πέσει δραματικά εξαιτίας της στροφής ολοένα και περισσότερων ανθρώπων στην αναζήτηση γνώσης στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε ιστοσελίδες όπως το Wikipedia. Ανήμπορη να ανταγωνιστεί το τεράστιο εύρος και τη συνεχή ανανέωση της γνώσης στο Internet, η εγκυκλοπαίδεια σκοπεύει να τερματίσει την έντυπη έκδοση της και να εστιάσει στην ηλεκτρονική της μορφή.

Όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος, τα τελευταία αντίτυπα που θα κυκλοφορήσουν είναι οι 32 τόμοι που τυπώθηκαν το 2010 και θα πωλούνται μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας έναντι $1.395.

O πρόεδρος του εκδοτικού οίκου, Jorge Cauz, δήλωσε:

"Κάποιοι θα στεναχωρηθούν και θα νοσταλγήσουν τις έντυπες εγκυκλοπαίδειες μας αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε στα χέρια μας ένα σαφώς καλύτερο εργαλείο. Η ιστοσελίδα ανανεώνεται συνεχώς, είναι πιο εκτεταμένη και περιέχει multimedia."

[πηγή news247]
Loading