EndeavorRX: Το πρώτο video game για παιδιά με ADHD και με συνταγή γιατρού

Εν έτει 2020 και παρά την εκθετική άνοδο σε αριθμό παικτών και συνολικού τζίρου, το gaming εξακολουθεί να θεωρείται από ορισμένους απλά ως μια δραστηριότητα για να ξοδεύεις τον χρόνο σου, ενώ κατά καιρούς βγαίνουν στον αέρα διάφοροι περίεργοι που ισχυρίζονται εντελώς αυθαίρετα πως ευθύνονται τα video games για τη βία. Αυτή τη φορά, έρχεται ένας σημαντικός επίσημος φορέας να επαινέσει τον χώρο και συγκεκριμένα να αναδείξει το πρώτο video game που μπορείς να παίζεις και με συνταγή γιατρού.

Η FDA (Food & Drug Administration) δίνει τα εύσημα της στην Akili Interactive για το EndeavorRX, διότι το τελευταίο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά παιδιά που πάσχουν από Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας ή ΔΕΠΥ (Attention-Deficit Hyperactivity Disorder - ADHD). Το συμπέρασμα βγήκε μετά από έρευνα σε παιδιά με ADHD (έπαιζαν το EndeavorRX για 25 λεπτά την ημέρα, 5 φορές την εβδομάδα για έναν μήνα), καθώς στο 1/3 από αυτά δεν παρατηρήθηκε μετρήσιμη απόσπαση της προσοχής.

Η συγκεκριμένη έρευνα της FDA αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης μελέτης που έχει ξεκινήσει εδώ και 7 χρόνια με τη βοήθεια 600 παιδιών, έτσι ώστε να καταλάβουν εάν η ενασχόληση με τα video games θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση του συνδρόμου ADHD. Προς το παρόν θεωρούν τα video games ως μια συμπληρωματική λύση στις παραδοσιακές μεθόδους αντιμετώπισης, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Το EndeavorRX δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα επίσημα, αλλά μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό από την επίσημη ιστοσελίδα της Akili Interactive.

[via]

Loading