Επέστρεψε η ρωσική αποστολή μετά τα γυρίσματα ταινίας στο Διάστημα

Τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας στο διάστημα με τίτλο The Challenge ολοκληρώθηκαν και η Ρωσίδα ηθοποιός Yulia Pereslid, o παραγωγός Klim Shipenko και ο κοσμοναύτης Oleg Novitskiy επέστρεψαν στη Γη, αφού πέρασαν 12 ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Οι Pereslid και Shipenko έφτασαν στο διάστημα στις 5 Οκτωβρίου ενώ ο Novitskiy πήγε πρώτος στις 9 Απριλίου. Η υπόθεση της ταινίας βλέπει τον Pereslid ως χειρούργο, ο οποίος πρέπει να βρεθεί εκτάκτως στον ISS για να χειρουργήσει τον κοσμοναύτη (Novitskiy).

O αστροναύτης της NASA, Mark Vande Hei και ο Ρώσος κοσμοναύτης Pyotr Dubrov αρχικά ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψουν με τους υπόλοιπους, αλλά παρατείναν τη διαμονή τους κατά έξι μήνες για να φιλοξενήσουν τους παραγωγούς της ταινίας. Ο Vande Hei θα καταγράψει ρεκόρ για τη μεγαλύτερη διαστημική πτήση, περνώντας ακριβώς ένα χρόνο στο διάστημα. Η Pereslid επίσης έγινε η πρώτη επαγγελματίας ηθοποιός που επισκέφτηκε το διάστημα, κερδίζοντας τον William Shatner για περίπου μία εβδομάδα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading