Επίσημο: 4 παιχνίδια των Xbox-PC έρχονται σε άλλες πλατφόρμες

Στο πλαίσιο του ειδικού επεισοδίου του επίσημου Xbox Podcast, ο Phil Spencer, CEO της Microsoft Gaming, επιβεβαίωσε ότι τέσσερα υπάρχοντα first-party παιχνίδια Xbox-PC θα είναι διαθέσιμα κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον και σε άλλες κονσόλες.

Ο Spencer αρνήθηκε να διευκρινίσει ποια παιχνίδια θα προσφερθούν σε άλλες πλατφόρμες gaming, αλλά έδωσε κάποια στοιχεία για το ποια μπορεί να είναι αυτά. Ανέφερε ότι όλα τα παιχνίδια είναι ηλικίας άνω του ενός έτους και πρόσθεσε ότι δύο από αυτούς τους τίτλους είναι "κατά κάποιο τρόπο παιχνίδια με γνώμονα την κοινότητα". Η διάθεση αυτών των παιχνιδιών σε άλλες πλατφόρμες θα επιτρέψει στη Microsoft "να συνεχίσει να επενδύει σε αυτά".

Ο Phil Spencer δήλωσε ότι τα άλλα δύο παιχνίδια είναι μικρότεροι τίτλοι. Αυτά τα παιχνίδια δεν σχεδιάστηκαν ποτέ για να είναι μεγάλοι αποκλειστικοί τίτλοι και τώρα έχουν φτάσει στα όριά τους στις πλατφόρμες Xbox και PC για να πάνε σε άλλες κονσόλες. Η ιδέα είναι "απλά να αυξήσουμε την επιχειρηματική αξία αυτών των παιχνιδιών". Ο Spencer άφησε να εννοηθεί ότι αν αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν επιτυχημένα σε άλλες πλατφόρμες, η Microsoft θα μπορούσε να κάνει sequel σε αυτούς τους τίτλους ή τουλάχιστον παιχνίδια παρόμοια με αυτά τα projects.

Ένα πράγμα που επιβεβαίωσε ο CEO της Microsoft Gaming είναι ότι ο μεγαλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος τίτλος του Xbox για το 2023, το Starfield, δεν θα έρθει σε άλλες πλατφόρμες. Το επερχόμενο παιχνίδι Indiana Jones θα είναι επίσης αποκλειστικό για Xbox και PC. Είπε επίσης ότι οι φίλοι του Xbox δεν θα πρέπει να περιμένουν ότι όλη η βιβλιοθήκη του Xbox της Microsoft θα εμφανιστεί σε άλλες κονσόλες.

Ο Matt Booty, πρόεδρος του τμήματος Game Studios της Microsoft, πρόσθεσε πως ό,τι και να γίνει, όλα τα παιχνίδια της Microsoft θα κυκλοφορήσουν στο Xbox, όλα αυτά τα παιχνίδια θα είναι Day One λανσαρίσματα στο Xbox Game Pass και ότι το Game Pass θα είναι διαθέσιμο μόνο στο Xbox.

Loading