Επίσημο: Η Apple μειώνει την προμήθεια της από το App Store στο 15% υπό μία προϋπόθεση

Δεν γνωρίζουμε αν οι πρόσφατες διαμάχες με την Epic Games και η σε εξέλιξη έρευνα του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές κατάφεραν να ταρακουνήσουν την Apple, παρόλα αυτά, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι προχωρά για πρώτη φορά σε σημαντική μείωση της προμήθειας της από τις εφαρμογές του App Store.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2021 όσοι developers τζιράρουν λιγότερο από $1 εκατ. μέσω των εφαρμογών που διαθέτουν στο App Store θα μπορούν να ενταχθούν στο App Store Small Business Program προκειμένου η προμήθεια της Apple να μειωθεί στο 15% από το κλασικό 30%! Η εταιρεία πιστεύει ότι η πλειοψηφία των developers μπορεί να υπαχθεί στο νέο πρόγραμμα και να ζήσει στο εξής με αναλογία 85/15 υπέρ τους.

Αναλυτικές λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά ήδη η Apple έχει αποκαλύψει ορισμένα στοχεία. Για παράδειγμα, θα εξετάσει τις αιτήσεις των developers μέσα στο Δεκέμβριο και φυσικά όλοι οι νέοι developers θα μπορούν απευθείας να καλυφθούν από τη νέα συμφωνία, ενώ ξεκαθαρίζει πως σε περίπτωση που κάποιος developer ξεπεράσει το $1 εκατ. τζίρου μέσα στη χρονιά, τότε αυτόματα θα ισχύει η παλιά συμφωνία διαμοιρασμού σε ποσοστά 70/30. Θα ισχύει, φυσικά, και το αντίστροφο, άρα αν ο τζίρος κάποιου developer πέσει κάτω από το $1 εκατ. τότε η μοιρασιά θα γίνει αυτόματα σε ποσοστά 85/15.

Αν αναρωτιέστε γιατί η Apple δεν ενσωματώνει απευθείας όλους τους developers που κινούνται κάτω από αυτόν τον τζίρο στο πρόγραμμα και απαιτεί να καταθέσουν αιτήσεις, η απάντηση της εταιρείας είναι ότι θέλει να αποφύγει τυχόν απατεωνιές που μπορεί να προκύψουν από καλοθελητές (π.χ. να δημιουργήσουν διάφορους λογαριασμούς).

Είναι μια κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά της εταιρείας και όπως ανέφερε ο CEO, κ. Tim Cook, επιθυμία τους είναι να “στηρίξουν τη ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας οικονομίας και την καρδιά της καινοτομίας”.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading