LG

Επίσημο: Η LG κλείνει οριστικά το τμήμα των smartphones!

Οι φήμες των τελευταίων εβδομάδων δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Η LG ανακοίνωσε επίσημα ότι κλείνει οριστικά το τμήμα κατασκευής smartphones στις 31 Ιουλίου 2021, αλλά θα συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη για τις συσκευές που είναι ήδη διαθέσιμες στην αγορά για αρκετό καιρό ακόμα (το χρονικό διάστημα θα ποικίλει ανάλογα με την αγορά).

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε η b τα τελευταία χρόνια, δεν κατάφερε ποτέ να σταματήσει την καθοδική πορεία της στον τομέα των πωλήσεων και εκτοπίστηκε τόσο από τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου (βλ. Samsung), όσο και από τις ανερχόμενες κινέζικες εταιρείες. Η LG έγραψε τη δική της ιστορία στον τομέα των κινητών τηλεφώνων για σχεδόν 2 δεκαετίες και μάλιστα στο πρώτο μισό της περασμένης δεκαετίας ήταν από τις πιο αξιόπιστες επιλογές για τους καταναλωτές.

Ο σκληρός ανταγωνισμός αποδείχτηκε πολύ δύσκολο εμπόδιο για την LG, την οποία δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να κατηγορήσουμε πως δεν τόλμησε να καινοτομήσει. Η εταιρεία παρουσίασε smartphones με δύο οθόνες, modules που κουμπώνουν για να προσφέρουν έξτρα λειτουργικότητα (θυμηθείτε το LG G5), βιομετρικό ξεκλείδωμα με ανάγνωση της παλάμης κλπ., ενώ εσχάτως την είδαμε να ξεφεύγει με το LG Wing που διαθέτει διπλή περιστρεφόμενη οθόνη και περιμέναμε να δούμε το LG Rollable με την τυλισσόμενη οθόνη.

Σε αντίθεση με τις Sony και HTC που επίσης παραπαίουν στον τομέα των smartphones τα τελευταία χρόνια, η LG δεν ήταν διατεθειμένη να συνεχίσει τη χασούρα και αφού απέτυχε να βρει αγοραστή για το τμήμα της, πήρε τη μεγάλη απόφαση να το κλείσει οριστικά. Σημειώνει, πάντως, ότι θα συνεχίσει να επενδύει στις mobile τεχνολογίες από άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα η έρευνα για τα δίκτυα 6G.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[LG]

Loading